Obavijesti

News

Komentari 57

HDZ-ovac je nakon nesreće u Kostreni dao ostavku u stranci

HDZ-ovac je nakon nesreće u Kostreni dao ostavku u stranci
1

Tomislav Matić i još dvoje zaposlenika u službenom autu otišli su u noćni izlazak. Pri povratku, oko 1.45 sati, Matić je udario u stijene te obližnji stup, a dvoje suputnika je lakše ozlijeđeno

VIDEO

Informaciju o nesreći dobio sam od zaposlenice Općine koja je bila jedan od dvoje suputnika u službenom vozilu u vlasništvu KD Kostrena kojim je upravljao gospodin Matić. On me nije kontaktirao nakon nesreće, a kako se u petak nije pojavio na radnom mjestu, u ponedjeljak sam putem e-maila zatražio njegovo pisano očitovanje o događaju o kojem ćemo u utorak razgovarati na sjednici Skupštine, a čiji termin je bio dogovoren prije nesreće, komentirao je načelnik Kostrene i predsjednik Skupštine KD-a Dražen Vranić prometnu nesreću koju je skrivio direktor kostrenskog komunalca Tomislav Matić u noći na petak oko 1.45 sati na području Kostrene.

HDZ-ovac vozio službeni auto i skršio ga: 'Pa ionako odlazim'
HDZ-ovac vozio službeni auto i skršio ga: 'Pa ionako odlazim'

U nesreći je gotovo u potpunosti uništeno službeno vozilo Komunalnog društva Kostrena, a dvoje suputnika zadobilo je lakše ozljede.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja te će nakon završetka istoga javnost biti obaviještena - kratko je izvijestila PU primorsko goranska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neslužbeno doznajemo da je do nesreće došlo nakon što je Matić s dvoje suputnika, točnije dvoje zaposlenika Općine Kostrena tj. zaposlenice općinske uprave i zaposlenika Sportske dvorane Kostrena, vraćao kući nakon izlaska, koristeći službeni VW Caddy izvan radnog vremena. Inače, riječ je o novom automobilu od niti godinu dana, čiju materijalnu štetu će tek utvrditi procjenitelji. Dolaskom na Vrh Martinščice vozač je udario u stijene te obližnji stup pri čemu su lakše ozlijeđeni navedeni suvozači, koji su, tvrde, sami morali otići na Hitnu pomoć budući da se vozač nakon sudara udaljio s mjesta nesreće.

Inače, Matić je predsjednik kostrenskog HDZ-a, stranke koja u kostrenskoj podjeli snaga već godinama teži svojevrsnom neutralnom položaju, ali i pozicijama. U ovom slučaju to je mjesto direktora KD Kostrena na koje je Matić došao u mandatu bivše HNS-ovke Mirele Marunić kojoj je HDZ bio partner u vlasti.

Zabranili mu, a on ipak organizirao Thompsonov koncert

O sudbini Matića, koji je u travnju ove godine unatoč Vranićevoj zabrani ipak organizirao koncert Marka Perkovića Thompsona u Sportskoj dvorani Kostrena kojom upravlja KD Kostrena, odlučivat će se u utorak, no ako Skupština KD-a Kostrena ovaj put i donese odluku o smjeni, koja Matiću prijeti još od organizacije navedenog koncerta, još uvijek aktualni direktor KD-a Kostrena svojem je poslodavcu već najavio odlazak jer je pronašao novi posao.

- Kako se oko svega digla velika medijska hajka i od euforije činjenice ne dolaze na vidjelo, ne bih iznosio detalje događaja jer se iz nekih članaka stječe dojam da sam nakon nesreće pobjegao i ostavio suputnike na mjestu nesreće što apsolutno ne odgovara istini i to ću dokazati. Bez obzira na nepostojanje krivične odgovornosti moj postupak nije primjeren za osobu koja obnaša javnu dužnost tako da sam dao ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a Kostrena, a već sam prije najavio i ostavku na mjesto direktora KD Kostrena tako da na tu funkciju ne mogu ponuditi još jednu ostavku. Zahvalan sam jer je sve prošlo samo sa materijalnom štetom i nekoliko modrica i šavova - zaključio je Matić.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag