Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HDZ-ovci su izvršili kolektivno samoubojstvo s predumišljajem

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Za sve je kriva politička odgovornost prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a. Kriza se mogla riješiti njegovim ostavkom, no HDZ je odlučio drugačije, kaže Podolnjak

Vladimir Šeks, jedan od utemeljitelja HDZ-a i bivši savjetnik za Ustav predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kazao je u Otvorenom na HRT-u da su svi pomalo krivi za pad vlade.

Šeks: Sada slijedi velika utrka za 76 ruku

Napomenuo je kako sada slijedi velika utrka između Domoljubne koalicije koja traži 76 ruku za novu većinu u Saboru i s druge strane SDP-a, Mosta i drugih koji žele doći do istog broja zastupnika kako bi se Sabor samoraspustio, čime se naravno moraju odmah raspisati prijevremeni izbori.

- Sada slijedi velika utrka i treba vidjeti tko će prvi doći do cilja - rekao je Šeks.

Podolnjak: Politička kriza mogla je biti riješena ostavkom Karamarka

Robert Podolnjak iz Mosta, pak, smatra kako je današnji pad vlade samo jedna maska za proces koji je započeo ranije.

- Sve je započelo kada je SDP dao prijedlog za opoziv prvog potpredsjednika Vlade. Za sve je kriva politička odgovornost prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a. Ta kriza je mogla biti riješena njegovim ostavkom, no HDZ je odlučio drugačije i oni su danas izvršili kolektivno samoubojstvo s predumišljajem - rekao je Podolnjak.

Rekao je da Most nije nikoga kočio, te da to nema veze s istinom.

- Reforme koje smo htjeli započeti nisu kasnile zbog nas. Mi smo mogli predložiti daleko veći broj zakona od onoga koje smo učinili, ali naši ministri su bili u manjini. Vlada se bavila problematikom nadzora nad represivnom sustavom što ju je spriječavalo da se bavi pitanjem kojima bi se trebala baviti, poput gospodarstva - rekao je Podolnjak.

Dodao je da su sada za Most, nakon pada vlade, jedina opcija novi izbori.

Šesk: Ako na izborima HDZ izgubi, glava šefa treba biti na panju

U slučaju novih izbora i ako HDZ na njima izgubi, Šeks je kazao daje logično da se u tom slučaju 'glava predsjednika HDZ-a nađe na panju'. 

- Trebao bi dati ostavku ili mandata na raspolaganje - rekao je Šeks.

Komentari (133)
  • Ljudi moji čak 50% Hrvata ne izlazi na izbore jer znaju da će izbore dobiti ili HDZ ili SDP sa svojim satelit strankama koji nemaju hrabrosti izaći sami na izbor, jer NIKADA ne bi prošli izborni prag. Vrijeme je da se građane nagovori za glasanje i nema više ni SDP-a ni HDZ ni podrške satelit stranki. Ako nam je stalo do Hrvatske, nagovoriti ćemo ih....svi zajedno...za našu bolju Hrvatsku.... HDZ i SDP imaju svoju mašineriju i NAŠE novce za marketing u kampanjama, a naši dragi građani Hrvatske svi kome je stalo do bolje hrvatske, pomognimo Živom Zidu i MOST-u preko društvenih mreža, pa dijelite svim prijateljima, rodbini i ostalima koje znate na društvenim mrežama da se glasa za Živi Zid i MOST, vrijeme je da nikada više ni HDZ ni SDP (sa svojim satelit strankama) nema većinu bez treće ili četvrte strane koja može stvarno štititi interese Hrvatske, i ne dozvoliti više pljačku zemlje i trošenje novca pogotovo preko javnih nabava više od onoga koliko zaradimo....Vidite da svi političari iz svih stranaka, i neki mediji ne žele njih u Saboru - zato glasajte iz inata prema njima, neka vide da nas ima – svi za Živi Zid i MOST.

    16. 6. 2016,   23:46
  • uz ono sto je glavas rekao u sabornici ova izjava podolnjaka je pogodak u sridu.

    16. 6. 2016,   23:19
  • Sve zbog jednog mufa, ostavio djecu, prodao državu mađaronima, a HDZ-ejci mu još u pakši.

    17. 6. 2016,   00:16