Obavijesti

News

Komentari 96

HDZ-ovi članovi nisu došli na sjednicu Vijeća ministara BiH

Predsjedatelju Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, koji je i zakazao sjdnicu, preostalo je samo da je otkaže nakon što se nitko od tri hrvatska ministra nije pojavio u dvorani za sastanke.

VIDEO

Održavanje redovite sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, najavljene za četvrtak u Sarajevu, moralo je biti otkazano jer se ministri iz reda HDZ BiH nisu pojavili, a lokalni mediji u BiH ocijenili su kako je to dokaz blokade vlasti u državi koju je najavio predsjednik HDZ-a Dragan Čović nakon što je na općim izborima održanim 7. listopada pretrpio poraz od Željka Komšića u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

Predsjedatelju Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, koji je i zakazao sjednicu, preostalo je samo da je otkaže nakon što se nitko od tri hrvatska ministra nije pojavio u dvorani za sastanke.

"Razlog otkazivanja je nedolazak HDZ-ovih ministara", kazao je novinarima ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Prema poslovniku o radu Vijeće ministara BiH može donositi odluke samo ukoliko je sjednicama nazočna najmanje polovica ministara, pri čemu moraju biti prisutna najmanje dva iz reda svakog konstitutivnog naroda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HDZ BiH u aktualnom sazivu Vijeća ministara, koje djeluje u tehničkom mandatu dok se ne uspostavi novo, ima tri ministra. To su ministar financija Vjekoslav Bevanda, ministrica obrane Marina Pendeš i ministar pravosuđa Josip Grubeša.

Njih troje nisu se pojavili ni na sjednici koja je bila zakazana za prošli tjedan, no nisu ponudili nikakvo objašnjenje za nedolazak.

U bosanskohercegovačkom izdanju "Večernjeg lista" uoči sjednice u četvrtak su objavili kako ona neće biti održana "zbog višemjesečnih prijevara, manipulacija i otvorenog kršenja dogovora SDA-ovih partnera u vlasti”.

Lider HDZ BiH Čović ranije je kazao kako dogovor o izmjenama izbornog zakona, kojim bi se osiguralo da ubuduće jedan narod neće drugome birati predstavnike u vlasti, ostaje preduvjet svih postizbornih kombinatorika, uključujući su pregovore o uspostavi nove izvršne vlasti na razini države i Federacije BiH. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS