Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HDZ-ovka je bakici (81) srušila dio kuće: 'Očekujemo ostavku'

None Foto: Goran Jakuš/Dino Stanin/Pixsell 16

Glavnu tajnicu ministarstva graditeljstva Nikolinu Nežić, koja je srušila kuću starici u Novalji, u Ministarstvo graditeljstva doveo je HDZ. Kažu da će otići

Glavna tajnica Ministarstva graditeljstva Nikolina Nežić ima plaću veću od 15.200 kuna. Ova HDZ-ovka je imenovana odmah nakon prošlih izbora.

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Vjerojatno bi za nju malo tko čuo da nije u Staroj Novalji srušila dio kuće starici Šimici Peranić (81). Gradila je na susjednoj parceli. Tek kada je nećak nesretne starice reagirao, inspekcija istog Ministarstva graditeljstva izašla je na teren i zatvorila gradilište te utvrdila da je Nežić prekršila zakon.

POGLDAJTE VIDEO:

- Čekamo njeno očitovanje i da inspekcije još do kraja obave svoj dio posla. Ako se sve potvrdi, najbolje bi bilo da Nežić podnese ostavku - kažu nam otvoreno u Ministarstvu graditeljstva.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Njen šef Predrag Štromar (HNS) je odmah najavio da će pred zakonom biti svi jednaki. Nežić je, inače, došla za vrijeme prethodnika, HDZ-ova Lovre Kuščevića i u prosincu dobila je posao na četiri godine. Nežić je prije toga bila pročelnica u Velikoj Gorici kod HDZ-ova gradonačelnika Dražena Barišića. Lokalni mediji prozivali su Barišića jer je Grad Nežićki plaćao stručno usavršavanje ukupno 40.000 kuna. Nežić je na potom otišla iz gradske uprave i brzo dobila novi posao.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U subotu je u staroj Novalji, oko dijela na kojem su do jučer trajali radovi, bila žuta traka s natpisom ‘Građevinska inspekcija’, a na mjestu srušenog zida, nalazila se debela cerada.

- Teta je samo plakala kad je vidjela. Pitala me ‘Krešo, pa zašto, tko nam ovo radi?’. Ja nisam znao što bih joj rekao, ali obećao sam joj da ću istjerati pravdu na čistac. Očekujem da dotična, ne samo obnovi zid, nego da snosi troškove radova koji će vratiti narušenu statiku kuće. Ne znam kako nekome ovako nešto uopće može pasti na pamet- kaže nam Krešimir Peranić, nećak nesretne starice kojoj je srušen zid.     

Komentari (269)
  • Mislim da je glupo očekivati da bi hadezeovkuša uhljebljena na mjesto glavne tajnice ministarstva graditeljstva trebala znati što se smije rušiti, a što ne.

    21. 10. 2017,   20:41
  • čisto oličenje brđanske kulture i šerifovske arogancije... pitam se već desetljećima koliko prizemni IQ moraš imat glasat za ovakve??? već po tome što nam takvi "intelektualci" uporno određuju sudbinu vidimo da nam država nije nipošto intelektualna, nego debelo nakaradno priprosta zajednica oltarnih uznika...

    21. 10. 2017,   20:46
  • ADZ može sve,za njih nema zakona

    21. 10. 2017,   20:35