Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HDZ-ovog kandidata Arlovića za Ustavni sud podržava i SDP

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uustavne suce Sabor bira dvotrećinskom većinom, dakle 101 glasom, i to iz reda istaknutih pravnika, osobito sudaca, državnih odvjetnika, odvjetnika i sveučilišnih profesora

Aktualni sudac Ustavnog suda Mato Arlović je HDZ-ov treći kandidat za ustavnog suca, potvrdio je predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika u Saboru.

- Skloni smo podržati i predložiti imenovanje kolege Arlovića, ali o tome ćemo još odlučiti na klubu HDZ-a u pola dva - kazao je Bačić, prenosi N1.

Podsjetimo, ustavne suce Sabor bira dvotrećinskom većinom, dakle 101 glasom, i to iz reda istaknutih pravnika, osobito sudaca, državnih odvjetnika, odvjetnika i sveučilišnih profesora pravnih znanosti.

- Dugo vremena već govorimo da nam je važna stabilnost sustav u RH. Ustavni sud je jedna od najvažnijih institucija i važno je da sudjeluje u punom sazivu od 13 sudaca - istaknuo je Bačić dodavši da "u tom smislu žele s kolegama iz oporbe naći konsenzus kako bi omogućili Ustavnom sudu da može raditi stabilno".

Arsen Bauk je u srijedu potvrdio da i SDP podržava Matu Arlovića kao trećeg ustavnog suca.

 

Komentari (10)
  • hdz+sdp=isti racku... Lopov do lopova

    12. 7. 2017,   13:44
  • Muka mi je od tog saborskog cirkusa i biranja predbacivanja. Jedino što rade je da tipkaju po mobitelu.

    12. 7. 2017,   13:17
  • tk god pamti dulje od četvrt stoljeća, znade da je mato arlović bio član skh, pa potom sdp-a. istupio je iz stranke kad je postao sudac. nikakve on veze nema s hdz-om!

    12. 7. 2017,   13:39