Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HDZ predao izbornu listu deset minuta prije ponoći!

None Foto: Goran Jakuš

Državno izborno povjerenstvo zatvorilo je svoja vrata. Ivo Sanader je predao listu zadnji, a njegov najveći rival Milanović uvjeren je u pobjedu

HDZ je predao svoju izbornu listu svega desetak minuta prije isteka roka. Sanader je nositelj svih stranačkih lista. Na njihovoj listi nema većih iznenađenja. Jedina promjena je u 7. izbornoj jedinici gdje je Branka Vukelića zamijenila Marina Matulović Dropulić. Na pitanje novinara zašto se toliko čekalo s donošenjem liste, predsjednik stranke Ivo Sanader kazao je kako se drže pobjedničkog scenarija.
- Mi smo i prije četiri godine predali listu u ovo vrijeme pa se držimo te tradicije - pojasnio je Sanader.
Državno izborno povjerenstvo zaprimilo je 251 listu, i to 235 stranačkih te 16 neovisnih. Kandidacijske liste podnijelo je 55 stranka, a 46 lista je koalicijskih. Na listama je ukupno 3585 kandidata, od toga je 1073 žene. Za 12. izbornu jedinicu, u kojoj saborske zastupnike biraju pripadnici nacionalnih manjina, DIP-u su do 17 sati predane 63 liste, od kojih su najviše, 20, predali predstavnici srpske manjine. Za svako se zastupničko mjesto u Saboru tako natječu najmanje 22 kandidata.
SDP je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predao liste na kojima će stranka izaći u deset hrvatskih izbornih jedinica te u 12. jedinici u kojoj saborske zastupnike biraju pripadnici manjina. Predsjednik SDP-a Milanović izjavio je da je uvjeren u pobjedu.
- Uvjereni smo da će građani izabrati bolje, poštenije i nekorumpirane. Naša lista je rađena transparentno, dakle ne na Noć vještica u zadnju minutu kao što će biti HDZ-ova - poručio je Milanović.

Komentari (11)
  • ako SDP pobjedi na izborima ja se SELIM IZ DRZAVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. 11. 2007,   10:43
  • HDQZ bi uveo u školu predmet kleptomanija

    1. 11. 2007,   10:45
  • Milanović bi sigurno izbacio vjeronauk, ali onakvo prenemaganje u crkvi i gluma velikog vjernika Sanadera nam stvarno netreba

    1. 11. 2007,   10:33