Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HDZ predlaže da Vlada smanji naknade za izbornu promidžbu

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HDZ je o svome prijedlogu Vladi izvijestio priopćenjem u kojemu su navodi da su redoviti izbori održani nedavno te da je iz državnoga proračuna isplaćena pripadna naknada troškova

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) predlaže da hrvatska Vlada na sjednici u četvrtak donese odluku da se za prijevremene parlamentarne izbore 11. rujna, između ostaloga, političkim strankama i nezavisnim listama smanji visina naknade za izbornu promidžbu sa 180.000 kuna na 135.000 kuna po osvojenome zastupničkom mjestu, što je 25 posto manje u odnosu na prošle parlamentarne izbore.

HDZ je o svome prijedlogu Vladi izvijestio u srijedu priopćenjem u kojemu su navodi da su redoviti parlamentarni izbori održani nedavno te da je iz državnoga proračuna isplaćena pripadna naknada troškova.

Zato, ističe se,  HDZ predlaže da Vlada Republike Hrvatske na sjednici u petak, a na temelju Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, donese odluku da se za prijevremene izbore za zastupnike u Hrvatski sabor 11. rujna, između ostaloga, političkim strankama i nezavisnim listama smanji visina naknade za izbornu promidžbu sa 180.000 kuna na 135.000 po osvojenome zastupničkom mjestu.

To je, dodaje se, smanjenje od 25 posto u odnosu na redovite parlamntarne izbore održane 8. studenoga 2015. godine

Komentari (10)
  • Naknade ukinuti do zadnje kune a odrediti im medijski prostor podjednako svim strankama da mogu prezentirati svoj program te zabraniti one plakate i panoe uz ceste i reklame ko katalog prostitutki u hotelu vani. Isto tako sve novine da daju isti medijski prostor svim strankama pa ko ima bolji program će pobjediti a ne ko će bolje platiti i kupiti majmune dajući im po 100-200 kn iz proračuna kao naknadu tj. naše novce.

    4. 8. 2016,   05:13
  • Zapravo bi troškove prijevremenih trebali platiti rušitelji Vlade, tj. hdz i most. Zašto opet građani, porezni obveznici???

    3. 8. 2016,   23:30
  • nadam se da nećete jos dugo zahebavat samo i ko dode nama isto vama svima super

    3. 8. 2016,   22:01