Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HDZ priznao: Psihički oboljele osobe dovodili smo na glasanje

None Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

HDZ-ovce je na izborni dan, zbog grubog kršenja izbornih propisa, jer su navodili ljude za koga glasati, prijavila članica izbornog povjerenstva Branka Novoselić Belamarić (SDP)...

Tajnik gradskog odbora HDZ-a Šibenika Paško Rakić i Tomislav Lucić priznali su da su na biralište u Cvjetnom domu u Šibeniku vozili štićenike Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Ražinama. Dodali su da u tome ne vide nikakav problem jer su istu stvar radili i na prošlim izborima, jalvja Šibenik.in.

Njih je na izborni dan, zbog grubog kršenja izbornih propisa, jer su navodili ljude za koga glasati, prijavila članica izbornog povjerenstva Branka Novoselić Belamarić (SDP).

Prema njenoj izjavi, visoko rangirani HDZ-ovci, dovodili su kombijem te osobe na biračko mjesto 39 u ustanovu za starije osobe Cvjetni dom, a dovedene osobe pitale su gdje je lista pod brojem devet za koju su, kaže ona, dobili nalog da glasaju.

Te osobe bile su slabo pokretne pa smo su im članovi izbornog povjerenstva otvarali birački listić, rekla je ona.

- Na poziv stranačkih kolega i prijatelja, za svaki izbor prevozim ljude na biračko mjesto. To su slabo pokretni ljudi. Vozilo je neobilježeno, a nikada s njima ne idem na biračko mjesto. Očito da članica izbornog povjerenstva slabije poznaje pravila i ako itko smatra da nešto nije po propisima neka se žali Izbornom povjerenstvu – rekao je Paško Rakić, inače tajnik gradskog odbora HDZ-a.

Istu priču ima i Tomislav Lucić.

- Stranačka mladež HDZ-a svake izbore organizira prijevoz za osobe koje su nepokretne, a koje nemaju nekoga u svojim obiteljima da ih vozi na birališta. Nas angažiraju članovi obitelji tih osoba. Na biračko mjesto ne idemo. Ja sam cijelo vrijeme sjedio u kombiju i nitko im ništa nije sugerirao niti govorio uopće išta o današnjim izborima – komentirao je Tomislav Lucić, gradski vijećnik HDZ-a. 

Komentari (285)
  • Pa budimo realni i pošteni ali večina psihihičkih bolesnika koji glasaju za HDZ obično sami dolaze na izbore.

    12. 9. 2016,   08:51
  • lako za psihicki oboljele, kolko su tek mrtvaca doveli na glasanje..

    12. 9. 2016,   08:51
  • Takvi i glasaju za hdz

    12. 9. 2016,   08:54