Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HDZ traži pojačanja: Poželjni Bandić, Jurčić i Ruža Tomašić

None Foto: Tino Jurić/Pixsell 3

Ruža Tomašić za Večernji kaže kako koalicija ne dolazi u obzir, dok Ljubo Jurčić diplomatski odgovara kako s HDZ-om sigurno s neće koalirati, barem ne prije izbora

Čini se kako HDZ-ovi planovi za koaliranje nisu stali s Željkom Kerumom. Jadranka Kosor najavila je još partnera, a prema informacijama Večernjeg lista, HDZ je u 'lovu' na Ljubu Jurčića, Milana Bandića, ali i HSP Ruže Tomašić. Iako još ništa nisu dogovorili ni potpisali, neki od potencijalnih partnera imaju jasan stav o suradnji s HDZ-om koji se suočava s padom popularnosti. Tomašić kaže kako koalicija ne dolazi u obzir, dok Jurčić diplomatski odgovara kako s njima sigurno neće koalirati, barem ne prije izbora. Izvor iz HDZ-a za Jutarnji list potvrdio je kako su pokrenuti neki razgovori, a da je opcija s Jurčićem posljednji odabir. 

Večernji doznaje kako je dio vladajuće stranke spreman i na suradnju s HDSSB-om koji rezolutno odbija bilo kakvo partnerstvo, ali i da dio HDZ-ovaca uopće nije znao da će Kosor potpisati koaliciju s Kerumom. 

Milan Bandić, kako doznaje Jutarnji, priprema konferenciju za subotu na kojoj će navodno objaviti koaliciju sa HDZ-om. 

Bačić: Razgovaramo s onima koji nam mogu pomoći

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić potvrdio je u Otvorenom HTV-a kako HDZ razgovara sa strankama koje mogu pomoći, ali rekao je kako se za sada radi samo o razgovorima. Nije htio potvrditi jesu li među njima, navodno HDZ-u poželjni, Milan Bandić, Ljubo Jurčić i Ruža Tomašić. 

SDP-ov Arsen Bauk komentirao je dogovor HDZ-a i Kerumove Hrvatske građanske stranke te rekao da se on pokazao kao uspješan trgovac te je podsjetio na njegove ranije izjave o HDZ-u i političkoj trgovini.

Na to mu je Bačić odgovorio kako u sporazumu s Kerumom nema ni govora o trgovini, dok je Kerum dodao da su ljudi koji su 'hrvatski osviješteni tražili promjene 1990. i te promjene ostvarili te da njima sada promjene više ne trebaju. Naglasio je da je HDZ jamstvo opstojnosti države. 

Komentari (45)
  • za hdz mogu glasat samo bosanci i hercegovci ,čast izuzecima kojih je malo ,odite si u bosnu i tam si glasajte , a HDZ je kriminalna organizacija i točka ,eno im šefa u zatvoru ,a kosorica poslije izbora ,hehe ,mutavi ljudi

    10. 11. 2011,   07:48
  • Grebanje za vlast, sad će primit i "crnog cigana" samo da ostanu na vlasti, a pokrali su sve što se može pokrast, očito ima još materijala.

    10. 11. 2011,   07:46
  • Sve izjave koje su izašle u javnost od strane HDZ-e su zapravo neistina i laž,jer stalno kukuriču da su sada naj jači,kad ono skupljaju "perje".Gladan pas i muhe jede.Tako barem kažu.-:)))))))

    10. 11. 2011,   08:00