Obavijesti

News

Komentari 199

Hebrang: Ako će Mesić postati gradonačelnik, ja ću se odseliti

Hebrang: Ako će Mesić postati gradonačelnik, ja ću se odseliti
1

Milorad Pupovac (SDSS) u šali kaže da koalicija još ne razmišlja što učiniti sa Zagrebom jer imaju problem što da rade s Hrvatskom. On se, pak, ne misli seliti

VIDEO

Dok bivši predsjednik Stjepan Mesić još nije odlučio hoće li se kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika, što mu je predložilo "nekoliko grupa građana", Andrija Hebrang (HDZ) najavio je da će u slučaju realizacije te ideje spakirati kovčege. 

- Ako se to realizira onda prestajem biti građanin Zagreba. Selim iz Zagreba u neko mirnije mjesto. Mislim da nije bio ni dobar predsjednik Vlade, ni Sabora, ni države pa nema razloga da bude dobar gradonačelnik - rekao je.

Milorad Pupovac (SDSS) u takvu mogućnost ne vjeruje. No, dođe li do toga ne namjerava se seliti iz Zagreba, ali smatra da je za Mesića idealna pozicija koju trenutno ima, u kojoj on ima vrlo dinamičan život bez odgovornosti pri donošenju odluka. Ustvrdio je da koalicija o tome još nije razgovarala te u šali dometnuo:

-  Mi nismo još razgovarali o tome što ćemo učiniti sa Zagrebom, jer imamo problem s tim što da radimo s Hrvatskom - izjavio je Pupovac.

Ivan Jarnjak (HDZ) napomenuo je da još nije zabilježeno da se negdje bivši predsjednik kandidirao za gradonačelnika. Je li za Mesića bolje da ostane u mirovini ili da se vrati u politiku, nije odgovorio:

- Nije moje da ja njemu dajem savjete, to treba naplatiti odmah. Mislim da neće biti ništa od toga - izjavio je Jarnjak. 

Božica Šolić (HDZ) također smatra da mjesto gradonačelnika nije za Mesića.

- Stjepan Mesić je čovjek s velikim političkim iskustvom, a sad da komunalnu problematiku rješava bivši predsjednik države, malo mi je to čudno - izjavila je.

Nakon predsjedničke funkcije obično se ne ide niže i mislim da s konja na magarca ne treba ići, rekao je vo Jelušić (SDP) komentirajući mogućnost da se za gradonačelnika Zagreba na idućim izborima kandidira bivši predsjednik Stjepan Mesić. Iako se za tu funkciju može kandidirati svaki građanin, Jelušić napominje da se u metropoli niti jedan kandidat ne može pobijediti bez potpore SDP-a. Rekao je da SDP za sada nije izabrao svog kandidata, ali ističe da će to sigurno biti netko iz stranke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca