Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hebrang: Ako niste dobili plaću, ispričavam vam se

None Foto: R. Branđolica

SDP-ovci su u Saboru optužili vladajuće da ništa ne čine protiv recesije, a Andrija Hebrang (HDZ) im je rekao da Vladin proračun još drži vodu

I dok Europa u gospodarstvo ulaže 200 milijardi eura, HDZ protiv recesije ne radi ništa. Činiti je skupo, a ne činiti je najskuplje, kažu SDP-ovci. Pred zastupnicima se našao njihov paket zakona za ublažavanje posljedica krize na građane i gospodarstvo. Kako bi se poticalo ulaganje, predlažu smanjenje porezne osnovice za dio dobiti koja se reinvestira, preraspodjelu doprinosa po kojoj bi zaposlenici plaćali više doprinosa na temelju individualne kapitalizirane štednje, a manje na temelju međugeneracijske solidarnosti. Razliku bi trebali nadoknaditi poslodavci. Predlažu i smanjenje stope doprinosa za osnovno zdravstveno osiguranje sa sadašnjih 15 na 7 posto. SDP-ovci su od Vlade dobili odbijenicu, a HDZ-ov Andrija Hebrang odbacio je teze da vladajući protiv recesije ne radi ništa.
- HDZ je protiv recesije donio proračun koji još uvijek drži vodu, ako još niste dobili plaću za ovaj mjesec, ja vam se ispričavam - ironično je rekao Hebrang.

Komentari (7)
  • Odvartan je taj hebrang pitao bi ga ja kako bi mu bilo da radi kod poslodavca koji je duzan ostao svima i mutno obavljao posao a kad treba plaća onda se nikad nije moglo znat istinu. i sad na burzi nije mi htio potpisat naknadu s burze sramota sto drzava stiti poslodavce . Pitao bi tog jadnika hebranga kako bi bilo da on nema love tj da nedobije plaću.

    5. 2. 2009,   15:17
  • on se ispričava!!!!!???? daj hebrang obrij si glavu!

    5. 2. 2009,   15:18
  • Hebranga treba zaliti katranom i baciti u perje.

    5. 2. 2009,   14:52