Obavijesti

News

Komentari 54

Hebrang: Posao je stresan, troje zastupnika ima rak

Hebrang: Posao je stresan, troje zastupnika ima rak
1

Zastupnici u Saboru su se žalili na zakon kojim se pooštravaju uvjeti za stjecanje mirovine. Hebrang je naglasio da neki imaju rak, dijabetes, tlak...

VIDEO

Zastupnici nemaju auto, plaćeni telefon, ured i osoblje, plaćamo si parking, srezane su nam plaće, a sad su na red došle i povlaštene mirovine. Posao nam je stresan, što utječe na zdravlje, a status zastupnika neopravdano je namaljan najcrnjim bojama zbog čega iza leđa često čujemo vrlo neugodne povike. Dio je to žalopojki kojima su zastupnici pravdali svoju poziciju, a time i povlastice tijekom rasprave o zakonu kojim se pooštravaju uvjeti za stjecaje povlaštene mirovine. Da im posao utječe na zdravlje zorno je ilustrirao HDZ-ov Andrija Hebrang:
- Imali smo nedavno sistematski pregled. Otkrivena su tri karcinoma ljudima u zrelim godinama između 40 do 50 godina, te dva dijabetesa - otkrio je Hebrang, no o imenima oboljelih zastupnika nije želio govoriti.
Osim toga, kaže, zastupnici imaju probleme i s tlakom. I dok je Hebrangu gornji tlak 180, potpredsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu iznosi 160. Hebrang smatra da je Šeks u boljoj poziciji jer ne govori za govornicom već samo s mjesta predsjedavajućeg kritizira zastupnike. I saborska liječnica dr. Gordana Štajminger potvrdila je kako su u listopadu otkrivena tri karcinoma. Kaže kako su na vrijeme dijagnosticirana, te da je dvoje zastupnika već operirano.
-To je rezultat stresa i načina života, ali karcinomi su srećom otkriveni na vrijeme, pa je sve u redu- rekla je dr. Štajminger.
Zastupnici su iznijeli i podatak da u Hrvatskoj 180.000 ljudi prima povlaštenu mirovinu, a od toga su tek 463 tzv. zastupničke mirovine. Zakon kojim se pooštravaju uvjeti za stjecaje povlaštenih mirovina predviđa da će zastupnici i članovi vlade umjesto pola mandata, morati odraditi puni mandat kako bi stekli pravo na mirovinu. Povećava se dobna granica za umirovljenje, i to s 55 na 60 godina za muškarce i s 50 na 55 godina za žene, a u staž im se više neće uračunavati vrijeme u kojem su zamrznuli mandat zbog druge dužnosti. Zakon će se primjenjivati od idućeg saziva Sabora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...