Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Helikopter pao nakon sudara s drugim, poginulo je 18 ljudi

None Foto: screenshot/Youtube

Helikopter Mi-8 koji je prevozio, uz tri člana posade, 15 muškaraca koji su putovali na posao na naftnu platformu, sudario se s opremom za transport materijala obješenom za drugu letjelicu

Svih 18 osoba iz ruskog helikoptera poginulo je kad se letjelica srušila u subotu ujutro na sjeveru Sibira nakon sudara s drugim helikopterom, objavilo je ministarstvo prometa u Moskvi. 

POGLEDAJTE VIDEO

Helikopter Mi-8 koji je prevozio, uz tri člana posade, 15 muškaraca koji su putovali na posao na naftnu platformu, sudario se ubrzo nakon polijetanja s opremom za transport materijala obješenom za drugu letjelicu, istaknulo je ministarstvo. Drugi je helikopter potom sletio bez problema. 

Nesreća se dogodila u postrojenju Vankor, važnom crpilištu ugljikovodika na sjeveru regije Krasnojarsk kojim upravlja nacionalna tvrtka Rosnjeft. 

"Po prvim informacijama, druga letjelica iz nepoznatih razloga udarila je u opremu za transport materijala prve letjelice. Potom je pala i zapalila se", priopćilo je ministarstvo. 

Helikopter je pripadao ruskoj nacionalnoj tvrtki Utair  koja je navela da se nesreća dogodila pri polijetanju iz glavne postaje Vankor, u okrugu Turuhansk. 

Komentiraj, znaš da želiš!