Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ipak može jeftinije: HEP želi smanjiti cijene za 6 do 7 posto

None Foto: G.Jakuš/24sata

Nakon što se HERA očituje o zahtjevu, HEP će javnost izvijestiti o novim cijenama. Iako su nedavno tražili poskupljenje, nakon dolaska konkurencije su se predomislili

Hrvatska elektroprivreda je u ponedjeljak podnijela Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji zahtjev za smanjenje cijene električne energije za 10,7 posto. 

- Zahtjev za korekcijom cijene u navedenom iznosu temelji se na primjeni formule za obračun troškova proizvodnje električne energije u prvom polugodištu ove godine i procjeni troškova proizvodnje u 2013. godini, a u skladu s pravilima utvrđenim Tarifnim sustavom za proizvodnju električne energije - istaknuli su iz HEP-a. 

Nakon što se HERA očituje o zahtjevu, HEP će javnost izvijestiti o novim cijenama za potrošnju struje. Ukoliko HERA prihvati zahtjev, krajnja cijena za kupce će biti niža približno šest do sedam posto.

Komentari (90)
  • Stvarno su ovi u HEP-u mutikaše , dižu cijenu struje dva puta u par mjeseci , kao opravdanje ne mogu pokriti troškove , zatim sebi dijele nagradne novce od 3 500 kuna , zatim zbog konkurencije smanjuju cijenu , pa neće poslovati u gubitku ... Ma treba to sve rastjerati iz uprave i postaviti normalne i poštene ljude !

    8. 7. 2013,   15:50
  • kad smanje 50% pricat cemo!

    8. 7. 2013,   15:52
  • vidi lopina sad se uvlače narodu samo smanjenje cijena vam je premalo barem 30% ili propast

    8. 7. 2013,   15:50