Obavijesti

News

Komentari 13

HEP-ove investicije učinit će život na otocima puno boljim

HEP-ove investicije učinit će život na otocima puno boljim
5

Premijer Plenković obišao je obnovljenu trafostanicu na Hvaru. Obnova je stajala 3,5 milijuna kuna. HEP će do 2021. uložiti gotovo 6 milijardi kuna

VIDEO

Boravak na Hvaru počinjemo obilaskom trafostanice u Starom Gradu, gdje je HEP uložio 3,5 milijuna kuna u rekonstrukciju, odnosno obnovu trafostanice. Riječ je o širem investicijskom planu koji HEP ima od ukupno gotovo 6 milijardi kuna, istaknuo je premijer Andrej Plenković obilazeći HEP-ovu investiciju.

Ukupno će HEP Grupa oko četiri milijarde uložiti u distribuciju i više od 1,8 milijarde u prijenos.

- U otok Hvar bit će investirano oko 60 milijuna kuna u sljedeće tri godine, što smatram dobrim, novim investicijskim ciklusom HEP-a, čime će se osigurati opskrba električnom energijom i za otok cijele godine, te posebno u vrhu turističke sezone - rekao je Plenković. Frane Barbarić, predsjednik uprave HEP-a, ponovio je da će se u investicijskom ciklusu od 2018. do 2021. investirati gotovo 6 milijardi kuna, od čega oko 4 milijarde u distribucijsku mrežu a više od 1,8 milijardi u prijenosnu vezu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Milijarda i 200 milijuna investirat će se u priobalje i otočje, čime HEP prati razvojnu strategiju RH, prvenstveno kroz poticaje, ulaganja u turizam, gdje ćemo postojećim korisnicima i turistima omogućiti još kvalitetniju uslugu korištenja električne energije, te istodobno pripremiti priključke za nove, potencijalne kupce.

Stari Grad: Plenković obišao HEP-ovu obnovljenu elektroenergetsku trafostanicu

'Ostanite u Hrvatskoj'

Pozivamo sve mlade da ostanu na otocima, uključe se u gospodarski ciklus i turizam, te na taj način ostanu u Hrvatskoj. To nam je svima primarni interes - rekao je Barbarić. U tijeku su radovi na drugoj fazi rekonstrukcije, koju provode stručnjaci HEP ODS-a, a kojom će se povećati pogonska sigurnost i fleksibilnost postrojenja.

- Radovi na rekonstrukciji bit će dovršeni početkom 2019. godine te će trafostanica uoči početka turističke sezone 2019. biti u pogonu s punim kapacitetom - obećali su u HEP-u.

Ističu i kako će njihova ulaganja stvoriti preduvjete za daljnji razvoj gospodarstva i turizma te sigurnost opskrbe postojećih i budućih potrošača u cijeloj Hrvatskoj. Dodaju kako će se planirane investicije u najvećoj mjeri realizirati angažiranjem domaćih tvrtki, čime će potvrditi svoju ulogu vodećeg nacionalnog investitora, s važnom ulogom u hrvatskom gospodarstvu.

Stari Grad: Plenković obišao HEP-ovu obnovljenu elektroenergetsku trafostanicu

'Za 10 godina još i više'

HEP Grupa će u elektroenergetsku mrežu, obnovljive izvore energije i punionice za vozila na električni pogon u priobalju i na otocima do 2021. godine uložiti oko 1,2 mlrd. kuna.

- Od tog iznosa HEP-Operator distribucijskog sustava (HEP ODS) planira u od 2019. do 2021. investirati u distribucijsku mrežu u priobalnim područjima oko 800 milijuna kuna, dok u idućem desetogodišnjem razdoblju (do 2028. godine) planira investirati ukupno dvije milijarde kuna.

- U istom razdoblju HEP ODS planira položiti 33 kilometra podmorskih kabela ukupne vrijednosti oko 43 milijuna kuna, dok od 2022. do 2028. planira položiti 124 kilometra podmorskih kabela, ukupne vrijednosti oko 161 milijun kuna, odnosno oko 200 milijuna kuna u sljedećih 10 godina. Dodatnih 339 milijuna kuna do 2021. godine uložit će Hrvatski operator prijenosnog sustava (HOPS) u zamjenu visokonaponskih podmorskih kabela.

- Ulaganja HEP-a u priobalju izravno doprinose uspješnosti hrvatskog turizma i sigurnijoj opskrbi potrošača na Jadranu, čiji broj već godinama neprestano raste tijekom ljetnih mjeseci - zaključuju u HEP-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)