Obavijesti

News

Komentari 45

Superdjed (81): Izašao sam iz toaleta i uhvatio lopova u sobi

Superdjed (81): Izašao sam iz toaleta i uhvatio lopova u sobi
3

Kriminalac (57) grčevito se borio da pobjegne iz kuće u Sisku u koju je ušao krasti prošle nedjelje. Izvukao je i nož, no istrgnuo mu ga je hrabri 81-godišnjak. Držao ga je dok nisu stigli policajci

VIDEO

Sad idem opet u zatvor, rekao je umorno i snuždeno lopov (57) nakon što ga je u kući u Sisku na Uskrs u krađi ulovio vlasnik (81).

Hrvali su se 10-ak minuta, no na kraju se morao predati.

Epilog je to priče iz Ulice Josipa Jurja Strossmayera kad je u lisicama završio 57-godišnjak iz okolice Zagreba. Oko 18.30 sati namjerio se na pogrešnu obitelj.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:03

- Došao sam s druženja s prijateljima i ostavio sam novčanik i sat na stolu u dnevnom boravku. Otišao sam u toalet u prizemlju i čuo da netko miče rigl (zasun, op.a.), no ni na kraj pameti nije mi bilo da je to lopov - počeo je priču umirovljenik kojem je lopov upropastio blagdan.

Uspio je ući u sobu, zgrabiti novac, no prije izlaza zaustavio ga je 81-godišnjak.

Probao je izvući nož 

- Pitao sam ga što tu radi, na što je on počeo mucati. Grčevito je stiskao novac u ruci i uhvatio sam ga za ruke. Tu smo se počeli vući i naguravati - kazao je vlasnik kuće dok nam je pokazivao podlaktice pune ljubičastih podljeva.

U pomoć je pozvao kćer i vikao je ukućanima da zovu policiju. U jednom trenutku lopovu je ispao novac, no nije se namjeravao predati. Hrvački obračun nastavio se uz stepenice, a napadač je iz džepa izvukao nož.

- Bio je to nekakav preklopni švicarac. Kad sam vidio da ga drži, trznuo sam ga i ispao mu je na pod. Kći ga je šutnula kako ga ne bi mogao dohvatiti. Ne znam kako bi završilo da ga je mogao koristiti - priča umirovljenik.

U svladavanju lopova pomogla mu je kći, a onda su ga preuzeli policajci.

S vlaka na bicikl 

- Rekao im je da je iz Zagreba te da je u Sisak došao vlakom. Ipak, do kuće je došao biciklom, koji je naslonio na zid, pa ih je zanimalo odakle mu. Rekao im je samo da je njegov i da ga je prevezao u vlaku - prepričao nam je muškarac.

Dodao je kako ni nekoliko dana nakon obračuna u kući zapravo ne zna odakle mu ta snaga.

- Ja ću uskoro napuniti 82 godine. Imam problema sa zdravljem, no sve sam to uspio izdržati. Na kraju smo i kći i ja završili na Hitnoj, u bolnici, pa još u policijskoj postaji. Kući smo se vratili tek malo prije ponoći - kaže 81-godišnjak.

Dodao je kako su mu na kraju policajci zahvalili na hvatanju i nazvali ga herojem, na što je on samo odmahnuo rukom.

Inače, ulovljeni 57-godišnjak stari je policijski znanac te je nekoliko godina proveo u zatvorima. Osumnjičili su ga za razbojničku krađu i smjestili u istražni zatvor.

Prijeti mu do 12 godina iza rešetaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...