Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Heroj, a ne bludnik': Osnovali Stožer za obranu Spužva Boba

None Foto: Pixsell/kombo

Nakon što je župnik iz Novog Vinodolskog kazao da se crtić 'Spužva Bob Skockani' protivi kršćanskim vrijednostima jer djecu odvlače u poroke, Udruga Trash stala je u obranu Spužva Boba

Udruga Trash osnovala je Stožer za obranu lika i djela Spužve Boba zbog, kako navode, žestokih napada na Spužvu Boba Skockanog iz crkvenih krugova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Priopćenje Udruge Trash prenosimo u cijelosti:

'Spužva Bok – Heroj, a ne bludnik! 

Nakon što je župnik u Župi Sv. Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom, vlč. Hrvoje Poljak teškim riječima obrušio na animirani serijal „Spužva Bob Skockani“ rekavši da se spomenuti crtić „protivi kršćanskim vrijednostima jer djecu odvlači u poroke, ona štuju lažna božanstva i blud“, a obrušio se i na roditelje koji djeci dopuštaju gledanje tog crtanog filma. U letku kojeg je publicirao navodi da likovi iz crtića predstavljaju po jedan od smrtnih grijeha: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i piću, srditost i lijenost. 

Udruga Trash, kao promotor filmske umjetnosti ali i ljudskih sloboda, oštro odbacuje sve te tendenciozne izjave i napade na film kao oblik umjetnosti te su osnovali i Stožer za obranu lika i djela Spužve Boba koji djeluje pod motom „Spužva Bob – Heroj, a ne bludnik“.  

Iz Stožera za obranu lika i djela Spužve Boba poručuju da Spužva Bob ne samo da nije bludnik nego promiče univerzalne društvene vrijednosti. 

- Svi koji su gledali taj crtić znaju da Spužva naporno radi kod svog poslodavca te iz svoje teško zarađene niske plaće redovito odvaja kako bi pomogao prijateljima i susjedima, ma kakvi oni bili - poručuju iz Stožera.

Stožer za obranu lika i djela Spužve Boba u petak, 4. studenog, s početkom u 20 sati organizira i party podrške Spužvi Bobu u Caffe baru Elephant u Varaždinu. Dress code je „nešto žuto“, a uz zabavni program, vrhunskog DJ-a te projekcije filmova Spužve Boba, sudionici će poslati i univerzalnu poruku mira i ljubavi za sve. 
Svi smo mi Spužva Bob Skockani!'

Komentari (128)
  • OK neka se izbore za prava Spužva Boba. Kad će se netko počet organizirati da se izbori za siromašne da imaju dostojan život, za radnička prava kakva bi trebala biti (8+8+8=4500minimalac)? Za prava na dom? Za prava na besplatno informiranje?(ukinuti HRT pretplatu) itd. Prava nam se keše na sve strane ko gdje i kako stigne. Kad će se netko za prave stvari organizirati?

    1. 11. 2016,   10:20
  • Kad je svečenik svršio sa gledanjem spužve boba ja bih mu preporučila da pogleda south park.

    1. 11. 2016,   09:59
  • Svećenićkopedofilska blesavost zbilja nema granica!

    1. 11. 2016,   10:22