Obavijesti

News

Komentari 243

Heroji se voze u kramama, a veliki 'guzonje' u limuzinama...

Heroji se voze u kramama, a veliki 'guzonje' u limuzinama...
9

JE LI VAS SRAMOTA? Premijer, ministri i predsjednik Sabora voze se u automobila skupljim od pola milijuna kuna. Istinski heroji voze kamione spremne za otpad

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:24

 

Zamislite da vozite 40 godina star auto. I ne znate hoćete li uopće stići na mjesto na koje ste krenuli. Tako je i vatrogascima u ovim krntijama. Sve staro, raspada se, a na teren morate ići, kaže nam Dražen Pavlić iz Sindikata vatrogasaca i upozorava kako među vatrogascima nema mjesta za ovakve “muzejske primjerke”.

Koliko puta su samo vatrogasci bili između nas i vatrene stihije? Koliko puta su samo oni sačuvali naše kuće i imanja? A kako im naši političari vraćaju? Tako da im ne kupuju novu opremu i nove kamione nego se vatrogasci heroji moraju voziti u starim kramama. Neki modeli kamiona koje koriste DVD-i širom Hrvatske počeli su se proizvoditi tijekom Hladnog rata, a mnogi od njih mogli su biti viđeni u crno-bijelim filmovima. Kako obavljati svoj posao ako voziš kamion iz 1963.?

 

Država jedini krivac

- Problem je u Slavoniji, Lici i selima u Dalmaciji. Tamo ima vozila starih i po 40 godina. Oni nemaju novca za nove kamione - upozorava Pavlić. Ističe kako takvih problema nema u Zagrebu i većim gradovima, ali i dalje ne razumije zašto Vlada ništa ne poduzima kako bi pomogla manjim mjestima i obnovila vozni park vatrogascima.

 

- Država i političari su prvi krivci za to. Država bi prva trebala reagirati i preraspodijeliti novac manjim mjestima kako bi i oni imali kvalitetniju i noviju opremu - istaknuo je Pavlić.

 

Split i Žrnovnica u ponedjeljak su herojski obranjeni od požara, a upravo je DVD Žrnovnica na teren izašao u staroj tralji. Njihov Steyr 760 proizveden je 1976. godine. Među starija vatrogasna vozila u Žrnovnici spadaju i poznati Tamić iz 1983., a vatrogasci iz DVD-a Pokupsko voze kamion iz 1963. S druge strane, oni koji im ne osiguravaju kvalitetnije kamione voze službene automobile čija cijena premašuje pola milijuna kuna.

 

Nema za kamione, ima za aute

Godine 2014. vlada Zorana Milanovića nabavila je automobile Audi A6 u vrijednosti 16 milijuna kuna. No tu su još BMW-i, Jeepovi, VW Passati...

Tadašnji ministar obrazovanja Željko Jovanović sebi je naručio Audi A6 po cijeni od 641.677 kuna. Nakon burne reakcije javnosti od tog je auta odustao, ali mnogi drugi auti nisu ništa cjenovno manji. Svi ti auti uzeti su na leasing na rok od pet godina. To znači kako ih koristi i trenutačna vlada, a 2019. će se uzimati novi vozni park.

 

- Hoćete da dođem kočijom u ministarstvo - rekao je tad Jovanović. Možda bi najbolje bilo svim političarima kupiti TAM ili FAP star 50 godina pa neka zajedno dolaze, a istinskim herojima pružiti barem ono što zaslužuju.

Pokretanje videa...

02:25
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 243
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...