Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HGSS-ov speleoronilački tim: 'Sretni smo radi novih članova'

HGSS-ov speleoronilački tim: Članovi HGSS-a, po jedan iz Zadra i Gospića, četiri dana boravili su u Sloveniji na speleoronilačkom tečaju “Intro to Cave”

Članovi HGSS-a, po jedan iz Zadra i Gospića, četiri dana boravili su u Sloveniji na speleoronilačkom tečaju “Intro to Cave”.

- Prvi dan se ronilo u jezeru u kojem se vježbalo u otvorenoj vodi. Ronioci su zatim ponavljali vježbu, ali su dodavali i nove te uvježbavali proceduru u potopljenim speleološkim objektima - izvoru rijeke Bilpe i izvoru Šteberg - priopćili su u HGSS-u. Vježbenici su morali pokazati kako se nositi sa stresom i opasnostima te ponašati u nepredviđenim okolnostima.

- HGSS-ov speleoronilački tim tečajem je dobio dvoje kvalificiranih speleoronilaca koji će se aktivno uključiti u rad komisije za speleospašavanje - zaključili su u HGSS-u.

Otac i supruga, brat od 20 godina i ja stali smo ispred njih i nismo im dali rušiti. Udarili su oca i njegovu suprugu i nasrnuli unutra. Počelo je naguravanje i tučnjava, a onda su se spustili naši prijatelji koji su bili na terasi. Razdvojila nas je policija koja je tuda prošla u patroli ­- kaže Mateo Kapović (25). Misli da ima pravo štititi posjed na koji se ne bi smjelo ulaziti protiv njihove volje i bez sudskog naloga.

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović nije zadovoljan postupanjem policije. Kaže da su policajci trebali biti na strani vlasti, a ako netko misli da je nešto nezakonito, trebali bi na sud. Žalit že se na rad policije jer smatra da su ih trebali podržati u provođenju zakona.

- Postupali su s komunalcima kao da su stranka u postupku, a oni su došli na zakonsko prisilno izvršenje. Policiji smo rekli da će biti otpora jer ga je bilo i prije dvije godine kada je isti čovjek prekršio zakon na drugoj lokaciji. Tad je komunalce napao miniwashom od šest bara koji je toliko jak da može skinuti žbuku sa zida, to je u ovom slučaju oružje - kaže Kristijan Kapović i dodaje da zaštitari nisu nikog tukli već samo ljude gurali van iz lokala.

- Nije istina da uništavam konkurenciju. Na Viru se više ne gradi bez dozvole, a ja za svoje lokale sve dozvole imam - zaključuje nanačelnik. Dva virska Kapovića prije su bili dobri prijatelji, ali načelnik kaže da je ljubav pukla još 2014. godine...

Komentari (5)
  • svaka im cast..treba imati mu#a roniti u totalnom mraku, prema nepoznatom i to jos u skucenim prostorima.

    28. 7. 2016,   20:36