Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HGSS traži sredstva: Potrebna je oprema, a posla je sve više

Dogovoreno je da se dokraja ove godine nađu sredstva, koja su ocijenjena 'vatrogasnim mjerama', ali i da se u pripremi proračuna za 2018. ozbiljno razmotri pitanje financiranja HGSS-a kroz djelatnost DUZS-a

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinko Prizmić ocijenio je u petak u telefonskom razgovoru za Hinu, da je sastanak s ministrom financija Zdravkom Marićem bio kvalitetan, te kako se nada da će Vlada u proračunu za iduću godinu prepoznati vrijednost rada HGSS-a za sigurnost građana i turista.

Izvijestio je da su na današnjem sastanku u Ministarstvu financija bili nazočni i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) te vladinog Ureda za udruge na kojima je jasno predstavljen rad i financijski problemi HGSS-a.

Upoznali smo ministra Marića s povećanim obavezama HGSS-a posljednjih godina koje su se i utrostručile dok je proračun ostao isti, a u nekim dijelovima se i smanjio, rekao je pročelnik HGSS-a Prizmić.

Naglasio je kako je dogovoreno da se dokraja ove godine nađu sredstva, koje je ocijenio 'vatrogasnim mjerama', ali i da se u pripremi proračuna za 2018. ozbiljno razmotri pitanje financiranja HGSS-a kroz djelatnost DUZS-a.

Također, dodao je i da će se od iduće godine putem igara za sreću pronaći stavke koje će biti namijenjene financiranju HGSS-a.

Prije nekoliko dana Prizmić je izjavio kako Hrvatska gorska služba spašavanja, čiji su pripadnici 24 sata u pripravnosti, ima novčanih problema oko nabave nove opreme i vozila kazavši da "voze derutne automobile, a nekim pripadnicima nisu kupili nove planinarske cipele dugi niz godina". Također rekao je kako HGSS-ovi pripadnici daruju svoje vrijeme te da im treba koliko i svim drugim službama, poput vatrogasaca i hitne pomoći. Napomenuo je i da bi u HGSS-u bili zadovoljni s dodatnih 5 milijuna kuna od Ministarstva financija.

Komentari (14)
  • Ukinut sva drzavna izdvajanja za BILO KOJU religiju i naci ce se sredstava!

    25. 8. 2017,   18:21
  • Samo neka država ukine nekoliko Agencija, za koje niti nakon trećeg čitanja naziva ne znaš čime se bave, i eto novaca za GSS...

    25. 8. 2017,   15:45
  • Neka plaćaju spašeni koji odlaze di ih volja!!

    25. 8. 2017,   15:08