Obavijesti

News

Komentari 14

HGSS traži sredstva: Potrebna je oprema, a posla je sve više

HGSS traži sredstva: Potrebna je oprema, a posla je sve više

Dogovoreno je da se dokraja ove godine nađu sredstva, koja su ocijenjena 'vatrogasnim mjerama', ali i da se u pripremi proračuna za 2018. ozbiljno razmotri pitanje financiranja HGSS-a kroz djelatnost DUZS-a

VIDEO

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinko Prizmić ocijenio je u petak u telefonskom razgovoru za Hinu, da je sastanak s ministrom financija Zdravkom Marićem bio kvalitetan, te kako se nada da će Vlada u proračunu za iduću godinu prepoznati vrijednost rada HGSS-a za sigurnost građana i turista.

Izvijestio je da su na današnjem sastanku u Ministarstvu financija bili nazočni i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) te vladinog Ureda za udruge na kojima je jasno predstavljen rad i financijski problemi HGSS-a.

Upoznali smo ministra Marića s povećanim obavezama HGSS-a posljednjih godina koje su se i utrostručile dok je proračun ostao isti, a u nekim dijelovima se i smanjio, rekao je pročelnik HGSS-a Prizmić.

Naglasio je kako je dogovoreno da se dokraja ove godine nađu sredstva, koje je ocijenio 'vatrogasnim mjerama', ali i da se u pripremi proračuna za 2018. ozbiljno razmotri pitanje financiranja HGSS-a kroz djelatnost DUZS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, dodao je i da će se od iduće godine putem igara za sreću pronaći stavke koje će biti namijenjene financiranju HGSS-a.

Prije nekoliko dana Prizmić je izjavio kako Hrvatska gorska služba spašavanja, čiji su pripadnici 24 sata u pripravnosti, ima novčanih problema oko nabave nove opreme i vozila kazavši da "voze derutne automobile, a nekim pripadnicima nisu kupili nove planinarske cipele dugi niz godina". Također rekao je kako HGSS-ovi pripadnici daruju svoje vrijeme te da im treba koliko i svim drugim službama, poput vatrogasaca i hitne pomoći. Napomenuo je i da bi u HGSS-u bili zadovoljni s dodatnih 5 milijuna kuna od Ministarstva financija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.