Obavijesti

News

Komentari 56

HHO: Vlada RH se mora javno odreći komunizma i fašizma

Ističu da Vlada nije napravila ono što EU zahtijeva, odrekla se fašizma i komunizma budući da je proglasila "europski Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima"

VIDEO

Zbog pokretanja istrage protiv prvog hrvatskog ministra policije Josipa Boljkovca i njegovih izjava u medijima, oglasio se i Hrvatski helsinški odbor. U priopćenju ističu kako su Boljkovac i njegovi istomišljenici pokušali izokrenuti smisao obilježavanja Dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima - fašizma i komunizma - optužbama protiv ministra policije Tomislava Karamarka, "po svemu sudeći zbog njegova beskompromisnog stava u borbi protiv korupcije i svih oblika kriminala".

- HHO naglašava da je dovođenje najnovijih rasprava o mogućim kaznenim postupcima protiv osoba koje se sumnjiči za kazneno djelo ratnog zločina nakon Drugog svjetskog rata u kontekst predizbornih aktivnosti ove ili one stranke lišeno svake osnove. Naime, svu nadležnost u odlučivanju o kaznenom gonjenju ima isključivo DORH - stoji u priopćenju predsjednika HHO-a Ivana Zvonimira Čička.

- Iako se javno kunu u Europu, pojedinci i cijele grupe u Hrvatskoj ne mogu se pomiriti s europskim stajalištem, koje je pretpostavka za potpunu duhovnu i intelektualnu integraciju Hrvatske u ujedinjenu Europu - navodi se.

Ističu kako Vlada nije napravila ono što Europa zahtijeva, odnosno odrekla se fašizma i komunizma budući da je 17. lipnja 2011. donesen Zakon o dopuni Zakona o državnim blagdanima..., kojim se proglašava "europski Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima".

- HHO ponovno poziva Sabor na izvršenje ove dopune kako bi se spriječila mogućnost takvog povijesnog komunističkog revizionizma koji Titov komunistički režim i dalje drži neupitnom vrijednošću koju se ne smije ni kritizirati. Naime, od pokušaja povijesnog revizionizma do zahtjeva za progon i kažnjavanje kritičara Tita i komunističkog režima samo je jedan korak. To u medijima, ali i drugdje, rade isti oni koji su stvarali ideološku podlogu ili izravno sudjelovali u uhićenjima i progonima protivnika Titove komunističke diktature sve do 1990. Želimo istaknuti da je ideja ljudskih prava u to vrijeme bila kriminalizirana, a njeni zagovornici uhićivani i zatvarani - stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa