Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hitan prijevoz: Helikopterom prevezli novorođenče u Split

None Foto: MORH

Tek rođena beba hitno je u srijedu navečer iz Dubrovnika prevezena u KBC Split. Let je protekao uredno i beba je u inkubatoru zbrinuta na splitskim Firulama

Kako je priopćilo Ministarstvo obrane, posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u srijedu je u večernjim satima hitno prevezla tek rođenu bebu iz Dubrovnika do KBC Split.

Posadu su činili kapetan bojnik Ivica Šunjić, kopilot natporučnik Goran Petrović i tehničari letači satnik Neven Korica i stožerni narednik Dalibor Filipović.

Natporučnik Goran Petrović rekao je kako je let protekao uredno i beba je u inkubatoru zbrinuta na splitskim Firulama.

- U pratnji bebe bila je doktorica i medicinska sestra koje su preuzele bebu u Dubrovniku. U ovakvim situacijama, kad prevozite bebu u inkubatoru, najvažnije je bilo učiniti sve kako bi let protekao što je moguće mirnije, a tome su pridonijeli i povoljni vremenski uvjeti tako da smo dali sve od sebe kako bi bebu brzo i sigurno prevezli na liječenje - rekao je natporučnik Petrović.

Kako navodi MORH, tijekom ove godine letačke posade ETH prevezle su ukupno 397 pacijenata kroz ostvarenih 358 sati naleta.

Komentari (7)
  • Zbog čega se radi vijest od ovoga?? Svuda u svijetu se helikopter spusti i na sred autoceste radi pomoći nekome, porođaja, što god već.. Kod nas se preveze dvoje ljudi u godini dana i sad odmah slikanje, kumovanje bebi itd. Daj se uozbiljite Bože dragi.

    15. 9. 2016,   11:34
  • Ovo je sarkazam? Što bi trebalo, teleportacija? Možda i bude za 100 godina.

    15. 9. 2016,   11:32
  • sad kad u funkciju stavimo kiowe, a ovi odu u staro željezo, čime ćemo onda prevoziti... sa kiowama sigurno ne... zato bi trebalo razmišljati malo ekonomičnije, pa kupiti aparate koji su višenamjenski, a mi kupujemo borbene, pripremamo se za rat... znam, pisat ćete da ih nismo platili, a upitate li se koliko će koštati oprema za kiowe, jer helikopteri dolaze "goli", bez opreme, bez naoružanja... a tu je i školovanje pilota, koje isto treba platiti... a za mi-ove imamo sve...

    15. 9. 2016,   12:26