Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hitlerov pozdrav na Bleiburgu: Hrvat do daljnjega u pritvoru

None Foto: Filip Kos/PIXSELL 4

Nakon što ga sudac pusti iz istražnog zatvora, gdje bi mogao ostati i nekoliko tjedana, odmah će morati napustiti Austriju i zabranjen mu je ponovni ulazak u zemlju, objavila je Koruška policija

Hrvat (48), do daljnjega ostaje u pritvoru u Klagenfurtu, gdje je završio nakon nacističkog pozdrava na komemoraciji u Bleiburgu. 

'HITLEROV POZDRAV' U BLEIBURGU Digao desnicu u zrak: Hrvatu (48) zabranili ulaz u Austriju

Kako piše Slobodna Dalmacija, muškarac je odbio pomoć Ministarstva, a mogao bi dobiti kaznu između četiri i pet tisuća eura.

Nakon što ga sudac pusti iz istražnog zatvora, gdje bi mogao ostati i nekoliko tjedana, odmah će morati napustiti Austriju i zabranjen mu je ponovni ulazak u zemlju, objavio je glasnogovornik Koruške policije.

INCIDENT NA BLEIBURGU Novinar: Bujanec me pljunuo! Bujanec: Ma, to mu se učinilo

Od ove godine Austrija je pooštrila kazne i kontrolu isticanja zabranjenih simbola  iz razdoblja nacionalsocijalizma u koje, od ove godine, spada i znakovlje NDH, kvislinške tvorevine nastale za vrijeme Drugog svjetskog rata. 

- Ma on je to napravio više iz zezancije. Pokušalo se intervenirati kod austrijske policije da ga puste kući obitelji, ali uzalud. Morali smo krenuti, on je ostao. Nema šale s austrijskom policijom - rekao je varaždinski vijećnik HDZ-a Damir Ljaljek za Varaždinski hr.

Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL


 

Tema: Hrvatska

Komentari (44)
  • Jedno me u životu naučilo-da se ne mažem nikakvim bojama, da se ne upirem u nikakvu pripadnost nekom ili nečem-povijest svako svoju piše-ako je meni istinita onda je nekom nanijela zla-tako i sa suprotne strane-Da ratujem!??Za koga čemu zašto-svakih 50ak godina dolazi do nekih promjena-ono za što bi ja danas krvario neki bi sutra tračili-kome treba zemlja-država-sloboda "naša"kad mene više nema-bezveze totalno-najbitnija mi je moja obitelj,da proživim snjima-a sutra baš me briga-ionako to veliki određuju a ti mali budi piun-ma malo sutra!!!Ima puno ljepših stvari na ovom svijetu!!!

    20. 5. 2019,   11:35
  • Bravo Austrija ,nek HDZenjare vide sto je pravna drzava a ne kao kod nas divlji zapad gdje nam kauboji vode politiku ,pljackas prespava par dana u zatvoru dok se ne otrijezni i ide van

    20. 5. 2019,   11:45
  • Bravo Austrijanci, to odmah treba po kratkom postupku u samicu na par tjedana da se "otrijezni" covjek od blesavog razmisljanja i lazne ideologije, drugi put ce razmisliti 2 puta :)

    20. 5. 2019,   12:00