Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hitna pomoć hitno treba pizzu: Naručuju dostavu s broja 194

None Foto: Fotolia

Imamo otvorene četiri linije za hitne pozive, a samo dva dispečera. Kad nazovemo van s dva fiksna broja, koji su nam dodatne linije prikazuju se kao 194, objasnili su

Hitna pomoć hitno treba pizzu - tako bi mogao glasiti poziv s "hitnog" broja 194 u bilo koju zadarsku pizzeriju koja ima dostavu. Pizzeriji će na mobitelu doista biti ispisan broj za hitne intervencije 194. Možda im neće biti jasno treba li pizza u hitnu pomoć biti hitno dostavljena ili kakvom pizza ovisniku hitno treba  spasiti život pizza šutom, no čim dostavi naručenu hranu shvatit će da treba nahraniti gladne dispečere u operativnom centru za hitne intervencije koji hranu naručuju s hitnog broja 194.

-  Imamo otvorene četiri linije za hitne pozive, a samo dva dispečera. Kad nazovemo van s dva fiksna broja, koji su nam dodatne linije 3 i 4, u izlazu se oni također pokazuju kao broj 194.  Dvije linije su uvijek slobodne za pozive pacijenata, a druge dvije su nam dodatne. Smjena operaterima traje 12 sati u komadu i oni nemaju pauzu za vrijeme koje bi mogli otići na marendu ili ručak i jedu na radnom mjestu. Takva je organizacija posla. Zato naručuju brzu hranu preko telefona, jer moraju nešto pojesti, ali pritom ne zauzimaju linije i pacijenti time nisu ugroženi niti ičim zakinuti. Štoviše, zahvaljujem dispečerima na njihovom predanom radu - kazala nam je Davorka Krnčević, ravnateljica zadarskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Dodala je da se od razdvajanja Doma zdravlja od Hitne pomoći anonimno prijavljuje "sve i svašta" zbog čega je u godinu dana imala 250 dana inspekcijskog nadzora. Kaže da ih prijave često opterećuje u svakodnevnom radu, budući da na svaku anonimnu  prijavi mora napisati očitovanje.

Komentari (58)
  • nevidim u čemu je problem šta će bit gladni 12 sat na poslu nisu oni strvinari ko novinari!

    30. 7. 2013,   14:19
  • A stvarno je sezona kiselih krastavaca, pravite dramu oko nicega, halo, moze jedna jumbo mijesana? Gdje? Na hitnu, fala lijeop! Ravno 10 sekundi! Place mi se od ovakvih "senzacija"!

    30. 7. 2013,   14:22
  • Novinari 24 sata nikada ne naručuju pizzu s telefona u redakciji!!???

    30. 7. 2013,   14:21