Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hitna u Zaprešiću i Samoboru ima od danas po dva liječnika

None Foto: Robert Anic/PIXSELL 3

Nakon smrti Mattea Ružića u Zaprešiću, aktualizirano je pitanje o tome da nema dovoljno timova Hitne pomoći diljem Hrvatske. U Zaprešiću i Samoboru sada su osigurali po dva liječnika tijekom noćne i dnevne smjene

Ispostava hitne medicine u Zaprešiću i Samoboru od ponedjeljka u dnevnoj i noćnoj smjeni, tijekom 24 sata, ima dostupna po dva liječnika, objavili su u ponedjeljak iz ureda župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića. 

Brdovec: Posljednji ispraćaj Mattea Ružića ZAPREŠIĆANI KOD GRADONAČELNIKA 'Želimo bolju Hitnu, Turk nam je obećao još jednog liječnika'

Navode da je za ovakav ustroj Hitne u Zaprešiću do kraja godine bio potreban iznos od 500.000 kuna. Pola iznosa osigurala je županija, a ostatak Zaprešić i susjedne općine. Radom medicinskih sestara u dnevnoj i noćnoj  smjeni osigurali su da su vrata Hitne otvorena 24 sata dnevno, a taj projekt financirali su sa 200.000 kuna. 

Kako navode, postojećom Mrežom hitne medicinske pomoći ministarstvo je Zaprešiću dodijelilo 5 T1 timova što je podrazumijevalo pet liječnika. 

Isti način rada, sa dva liječnika tijekom 24 sata u ispostavi hitne medicine i vrata Hitne otvorena 24 sata osiguran je i u Samoboru za što je Zagrebačka županija osigurala također 250.000 kuna. 

U STRAHU SU VELIKE OČI Kujundžić ne mari: Oduzeo je milijune kuna za obnovu Hitne

Kožić navodi da su ministru Kujundžiću poslali prijedlog  Izmjena i dopuna Mreže hitne medicine kojima se traži 60 T1 timova, 5 T2 timova, 5 timova za Prijavno-dojavnu jedinicu, Ustroj Ispostave Sveta Nedelja s 5 T1 timova, financiranje u potpunosti T1 timova za područje ispostava Ivanić-Grad i Sveti Ivan Zelina, uvođenje dodatnih doktora medicine uz T1 timove koji će osigurati funkcionalno povezivanje djelatnosti hitne medicine i sanitetskog prijevoza kao i otvorena vrata hitne medicine 24 sata. Isti ovakav prijedlog Kožić je uputio i Županijskoj skupštini Zagrebačke županije.

Komentari (27)
  • Zar nisu govorili da hitna ima dovoljno ljudi?

    10. 9. 2018,   11:55
  • Znači bilo je novca,ali prvo je trebalo počiniti ubojstvo.Tko će odgovarati?

    10. 9. 2018,   11:43
  • Sjetili su se. Al narod nije zaboravio.

    10. 9. 2018,   11:24