Obavijesti

News

Komentari 21

Hitna udarila dječaka u Zadru: 'Ležao je pod kotačem vozila'

Hitna udarila dječaka u Zadru: 'Ležao je pod kotačem vozila'
1

Vozilo hitne pomoći išlo je na intervenciju te prošlo Kalelargom kada se dijete istrgnulo roditeljima iz ruku. Srećom, dječak je prošao samo s lakšim tjelesnim ozljedama

VIDEO

Vozač kola Hitne pomoći zakočio je u zadnji čas i tako spasio život petogodišnjem dječaku iz Poljske. U nedjelju, 5. kolovoza dječak je oko 15 sati šetao s roditeljima u grupi turista po Kalelargi. U jednom trenutku, ne znamo zašto, istrčao je iz grupe, nažalost baš u trenutku kad je Kalelargom na hitnu intervenciju išlo vozilo Hitne.

- Udarac se jako čuo i ja sam dignuo pogled. Skamenio sam se kad sam vidio što se dogodilo. Dječak je ležao pred kotačem, kombi se zaustavio u zadnji tren, kaže nam Robert Pavić iz Zagreba koji sezonu radi u fast foodu u Zadru.

Roditelji su odmah uzeli dijete, majka je plakala i tresla se, kažu očevici.

- Jedna žena, koja je vidjela sve što se dogodilo, dotrčala je i vikala, plakala i zvala policiju. Hitna je odmah otišla, da bi sljedeća došla za 15 minuta, kao i policija koja je odmah napravila očevid, kaže Robert.

Dijete je prošlo s lakšim tjelesnim ozljedama, ali i sa zanimljivom kvalifikacijom počinjenja djela.

- Počinitelj ove prometne nezgode je dijete. No, naravno, kao dijete nije prekršajno odgovorno. Stvar je u tome da je vozač apsolutno bez odgovornosti, napravili smo i alkotest koji je pokazao da nije bio pod utjecajem alkohola, a u biti nisu krivi ni roditelji. Dijete se uvijek može otrgnuti iz ruku, a u ovoj situaciji vjerojatno su računali kako su u pješačkoj zoni, iako Kalelargom u određeno doba dana voze dostavna vozila, a vozilo Hine ima pravo prolaska centrom grada u svako doba dana, kaže glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.