Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hitni slučajevi: Helikopterima s otoka prevezeno 6 pacijenata

Posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze te posade Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a prevezle su šest pacijenata

Tijekom vikenda posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze, stacionirane na otoku Krku, te posade Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a, stacionirane u Divuljama, prevezle su šest pacijenata, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane (MORH).

Tijekom petka s otoka Raba do Rijeke prevezena je jedna pacijentica te pacijent s otoka Korčule do KBC-a Split.
Također, helikopterske posade su u subotu i u nedjelju prevezle dva pacijenta s otoka Raba do Rijeke te dva pacijenta s otoka Hvara do KBC-a Split.

U suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS), u nedjelju su helikopterske posade bile angažirane i u prevoženju dvoje planinara do KBC-a Split.Od početka ove godine helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane ukupno je prevezeno 157 pacijenta i 299 pratitelja.

 

Komentari (3)
  • Bravo decki!Neznam samo kom je u interesu bio onaj helikopteru najmu,tko je tu omastio brk,nasi decki su sposobni i imamo ove malo bolje helikoptere od onih M8!

    3. 4. 2017,   13:33
  • I što će nama nekakvi talijančići koji se boje letiti po noći i grdom vremenu, kada mi imamo naše hrabre momke iz HRZ-a i HGSS-a. Svima njima želim reči jedno veliko HVALA na svemu učinjenom do sada.

    3. 4. 2017,   11:39