Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'HIV je izmišljotina': Majka ju nije htjela liječiti, beba umrla

None Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL

Bila je stara pet mjeseci. Umrla je od bolesti pluća koja je nastala kao posljedica SIDA-e, objavilo je u ponedjeljak državno odvjetništvo. I majka ima HIV, ali se ne želi liječiti

Nakon smrti bebe koja je bila HIV pozitivna, policija u Rusiji istražuje njezinu majku i to zbog ubojstva. Žena je odbila liječenje djeteta jer smatra da je SIDA mit.

Beba je umrla u veljači. Bila je stara pet mjeseci. Umrla je od upale pluća koja je nastala kao posljedica SIDA-e, objavilo je u ponedjeljak državno odvjetništvo. Prema pisanjima medija, majci iz sibirskog Irkutska je HIV dijagnosticiran prije pet godina.

I za sebe je odbila liječenje je misli da je HIV izmišljotina zapadnog svijeta. Prema podacima vlasti u Rusiji je više od 90.000 ljudi zaraženo HIV-om. Manje od polovice zaraženih uzima lijekove jer se u Rusiji i dalje vjeruje da je HIV zapadnjačka izmišljotina, piše Blick.

Komentari (20)
  • što očekivati od rusije koja ima najveći procenat HIV pozitivnog stanovništva van subsaharske afrike i još su zabranili durex kondome jer previše su kvalitetni

    4. 4. 2018,   09:57
  • Bit ce joj mit i kada ju demoni budu mucili u paklu . Zeno glupa .

    3. 4. 2018,   21:26
  • eto, to je kad su roditelji jako "pametni". Isto kao i za cjepiva

    4. 4. 2018,   11:50