Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hm, koga zaorkužiti? HDZ-ovci imali šalabahtere kako glasati

None Foto: Ivan Pandžić/24sata

Izaslanici HDZ-a su za vrijeme glasanja viđeni po stepenicama kako ili imaju šalabahtere ili pomno na svom telefonu proučavaju koga sve trebaju zaokružiti

I u HDZ-u su imali šalabahtere kako glasati za potpredsjednike i članove predsjedništva. Postoje dvije vrste šalabahtera, a možda čak i tri. Malo tko želi priznati čiji je čiji. Postoje šalabahter i za druga tijela, veći je primjerice za središnji odbor. 

Izaslanici HDZ-a su za vrijeme glasanja viđeni po stepenicama kako ili imaju šalabahtere ili pomno na svom telefonu proučavaju koga sve trebaju zaokružiti.

Foto: Ivan Pandžić/24sata

Prema neslužbenim informacijama, Tomislav Karamarko i Milijan Brkić su se dogovorili oko članova i predsjedništva i svih ostalih tijela. Prema imenima koja objavljujemo na tom šalabahteru po tom bi u vrh stranke trebali biti Josip Bilaver, Miro Kovač, Ivana Maletić, Tomislav Tolušić, Josipa Rimac, Božidar Longin, Zlatko Ževrnja, Anton Kliman, Zlatko Hasanbegović, Željko Turk, Josip Križanić, Žarko Tušek, Ivan Anušić i Željko Ćosić.

Postoji i drugi šalabahter za predsjedništvo, a on je navodno od političkog tajnika Tomislava Čuljka. Na njemu nema Josipe Rimac i Mire Kovača.

Na popisu dvojca Brkić-Karamarko nema Božidara Kalemete, moćnog zadarskog HDZ-ovca. On je na šalabahteru kod Čuljka, a navodno također i Dubravka Šuica koja je ispala iz kombinacije Karamarko- Brkić.. 

Nekoliko šalabahtera pokazuje da ipak postoje različite struje. Ali također i da su se Milijan Brkić i Tomislav Karamarko dogovorili i postigli kompromis. Obojica su inače tvrdili da neće biti šalabahtera. 

Komentari (184)
  • A oće znat prepisat s šalabahtera? Ajde, Vaso zna, ali ostali...?

    28. 5. 2016,   15:58
  • ..kakav šef takvi i podanici...tup...tup...;-))

    28. 5. 2016,   15:51
  • Pa to je tipično za HDZ-ovce, toliko imaju razvijenu inteligenciju da im drugi moraju govoriti što da zaokruže

    28. 5. 2016,   15:51