Obavijesti

News

Komentari 199

HNS-ovac kod kojeg su našli oružje suspendiran iz stranke

HNS-ovac kod kojeg su našli oružje suspendiran iz stranke
5

Trgovci oružjem? Varaždinska policija uhitila je dvojicu 41-godišnjaka s bombama, kalašnjikovima, snajperima, pištoljima... Još se ne zna za koga su ih prevozili

VIDEO

Ovdje se nalaze prigušivači, bombe, eksploziv i laserski ciljnici, iz čega je jasno da oružje nije bilo namijenjeno krivolovu. Govori nam da je možda išlo u terorističke svrhe ili je bilo namijenjeno organiziranom kriminalu, rekao je Darko Jurčec , načelnik PU varaždinske , na konferenciji za novinare.

Šverceri oružjem su dvojica 41-godišnjaka . Neslužbeno samo saznali da je jedan od njih član HNS-a u Mjesnom odboru Križanec dok je drugi iz mjesta Črešnjeva. Obojica su vozači kamiona .

Pokretanje videa...

PIXSELL 01:34

- Poznajem čovjeka, no posljednje dvije godine nije imao nikakvih aktivnosti u stranci s obzirom na to da je kao profesionalni vozač zaposlen kod privatnika stalno vozio u inozemstvu. Ranije sam dosta surađivao s njim, bio je vrlo kulturan i pouzdan. Da mi je netko rekao da će biti s nečim takvim povezan, ne bih povjerovao u to. Vrlo sam frapiran i iznenađen - rekao nam je Zdravko Pačko , vijećnik HNS-a iz Križanca i vijećnik u Županijskoj skupštini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pačko kolegu opisuje kao mirnog obiteljskog čovjeka s troje djece. HNS ga je u srijedu popodne suspendirao iz stranke .

- Sukladno Statutu do okončanja postupka pred Sudom časti, osoba koja je pod suspenzijom iz članstva ne može obnašati stranačke dužnosti, sudjelovati u radu stranačkih tijela, birati i biti biran u stranačka tijela, te biti kandidiran na stranačkim listama za izbore, sve do ukidanja suspenzije ili okončanja postupka pred Sudom časti - rekli su iz varaždinske Županijske organizacije HNS-a.

Na temelju naloga suca istrage policija je pretražila prtljažnik osobnog automobila kojim se koristio poduzetni dvojac te je našla arsenal oružja. Osim više desetaka prigušivača, otkrili su devet automatskih pušaka sa spremnicima, 20 pištolja sa spremnicima, 16 automatskih pištolja sa spremnicima, 14 spremnika za automatski pištolj, 11 elektrodetonatorskih kapisli, 2,8 kilograma TNT-a, 30 ručnih bombi M-75, osam spremnika za kalašnjikove, 12 laserskih ciljnika i više stotina streljiva. Pretragom domova i drugih prostorija kojima su se osumnjičenici služili pronašli su pištolj i pušku kućne izrade te više desetaka lovačkih patrona i malokalibarskog streljiva.

Prijavili su ih za nedopušteno posjedovanje te izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Sutkinja u Varaždinu smjestila ih je u istražni zatvor na mjesec dana kako ne bi mogli "ometati postupak utjecajem i utjecajem na sudionike kaznenog djela".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora