Obavijesti

News

Komentari 34

Ho-ho-ho! Evo kako je izgledao početak Adventa po Hrvatskoj

Ho-ho-ho! Evo kako je izgledao početak Adventa po Hrvatskoj
22

Lampice, svjetlosne dekoracije, ukrašene jelke i paljenje prve svijeće na adventskom vijencu... To je uglavnom bio 'lajtmotiv' svih svečanosti po gradovima Hrvatske za početak Adventa

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu je upalilo prvu svijeću na adventskom vijencu spletenom oko zdenca Manduševec na zagrebačkom Trgu bana Jelačića čime je simbolično označen i početak "Adventa u Zagrebu".

Ledeni park otvorile ministrica Koržinek i direktorica TZ GZ 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:25

Gradonačelnik Bandić sa suradnicima potom je prošetao parkom Zrinjevcem do Trga kralja Tomislava gdje je otvoren Ledeni park, najveće klizalište na otvorenom u ovom dijelu Europe.

Prerezavši vrpcu, Ledeni park zajedno su otvorile izaslanica predsjednika Vlade ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld.  

Zagreb: Orašar u Ledenom kraljevstvu otvorio Ledeni park na Zrinjevcu Zagreb: Orašar u Ledenom kraljevstvu otvorio Ledeni park na Zrinjevcu Zagreb: Orašar u Ledenom kraljevstvu otvorio Ledeni park na Zrinjevcu

U Ledenom parku priređena je baletna predstava na ledu "Orašar u Ledenom kraljevstvu", a cijeli je program režirala kazališna redateljica Anja Maksić Japundžić. Na ledu im se pridružila i klizačka ekipa iz kluba "Pahuljice" s posebnim gostima Lanom Petranović i Antoniom Souza Kordeiruom, trenutno najnagrađivanijim hrvatskim klizačkim parom te mlada klizačica Lana Kosi. Sve je uveličano velikim vatrometom. 

Adventska bajka na Zrinjevcu svečano je otvorena u 19 sati, uz koncert Roberta Marekovića i Swingersa, a Zrinjevac je  zasvijetlio stotinama lampica.

Brojni Zagrepčani i njihovi gosti koji su večeras došli u središte grada na "Advent u Zagrebu" garancija su da će i ovogodišnja manifestacija biti dobro posjećena. Središte Zagreba prigodno je okićeno lampicama i božićnim ukrasima.

Zagreb: Paljenjem lampica na Zrinjevcu svečano otvoren Advent 2019. Zagreb: Paljenjem lampica na Zrinjevcu svečano otvoren Advent 2019. Zagreb: Paljenjem lampica na Zrinjevcu svečano otvoren Advent 2019.

Manifestacija "Advent u Zagrebu" od 30. studenoga do 7. siječnja ponudit će bogat program na brojnim gradskim lokacijama nadahnut baletom Orašar, ekologijom i kulturom, a za sve aktivnosti uključujući promociju Adventa na stranim tržištima, Turistička zajednica Grada Zagreba izdvojila je 5,5 milijuna kuna.

Svečano i u Vili Prekrižje  

Zagreb: Svečano otvorenje Adventa na Prekrižju

Prvog dana Adventa, 30. studenoga, posebna svečanost održana je i u Vili Prekrižje, koja će za publiku biti otvorena u nekoliko navrata tijekom Adventa.

Zagreb: Svečano otvorenje Adventa na Prekrižju

Adventski program održavat će se na brojnim lokacijama u gradskom središtu: na Europskom trgu, kod HNK, u kinu Tuškanac, u Oktogonu, na Trgu bana Jelačića, na Strossmayerovom šetalištu, na Zrinjevcu, u Maksimiru.

Rijeka zablistala adventskim sjajem

Nešto iza 18 sati, nakon prigodnog programa,  upaljena je blagdanska svjetlosna dekoracija na Korzu uz uzdahe oduševljenja tisuća okupljenih Riječana i gostiju!

Rijeka: Na Korzu je uz vatromet upaljena blagdanska rasvjeta Rijeka: Na adventskom vijencu na Koblerovom trgu upaljena je prva svijeća

Blagdanska svjetlosna dekoracija broji oko 10000 metara i lani je osvježena, a ove godine postavljena je i nova svjetlosna dekoracija na krošnje stabala duž ulice Riva i Ulice Ivana Zajca te na Trgu Republike Hrvatske i Trgu 128. brigade HV. 

Posebno je atraktivna svjetlosna animacija na jelki koja je počela odmah po završetku programa paljenja I. adv. svijeće.

Splitski advent službeno otvorio gradonačelnik Opara

Split: Paljenjem prve adventske svijeće započeo Advent u gradu

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu u Đardinu započeo je ‘Advent u Splitu’. Paljenju svijeće prethodila je propovijed dr.sc. don Edvarda Punde, rektora Nadbiskupskog sjemeništa.

Split: Paljenjem prve adventske svijeće započeo Advent u gradu

Ove godine Split priprema zanimljivu adventsku manifestaciju. Splitski 'Zimski akvarel' želi da Splićani zaplove vremeplovom starih okusa, stihova i igara.

Počeo je i Advent u Zadru

Građani posjetili manifestaciju Advent u Zadru

U subotu je u Zadru otvoren Advent uz nastup Prljavog kazališta. U poznatim hitovima Prljavaca, vatrometu, dobroj hrani i piću Zadrani su uživali do kasnih noćnih sati.

Paljenjem prve adventske svijeće počeo 6. Dubrovački zimski festival

Dubrovnik: Paljenjem prve adventske svijeće počeo 6. Dubrovački zimski festival Dubrovnik: Paljenjem prve adventske svijeće počeo 6. Dubrovački zimski festival

Paljenjem blagdanske rasvjete na Stradunu pred mnogobrojnim građanima krenuo je šesti Dubrovački zimski festival! Festival je otvorio gradonačelnik Mato Franković

Stradun je bio prepun, a brojni Dubrovčani su s veseljem i nestrpljenjem dočekali otvaranje najveselijeg festivala u godini. 

U Čakovcu ispred crkve sv. Nikole upaljena prva Adventska svijeća

Advent u Čakovcu Advent u Čakovcu

U subotu, 30. prosinca u 18.15 sati ispred Crkve sv. Nikole prvu adventsku svijeću upalili su prvopričesnici, prisustvovao je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač i Zrinska garda, a već tradicionalno s paljenjem prve svijeće, zapaljena je i cjelokupna adventska rasvjeta u centru grada.

Tvrđa opet postaje središte Adventa u Osijeku 

Advent u Osijeku ove godine slavi svoje šesto izdanje, a iz Turističke zajednice Grada Osijeka poručuju kako Osječane ove godine očekuje vrlo bogat program, a događanja će se nastaviti sve do Silvestrova.

U Tvrđi se za Advent održava veliki božićni sajam, a postavljen je i veliki bor i vrtuljci u kojima će posebno uživati najmlađi.

U bogatom programu u Tvrđi sudjelovat će i okolni trgovi i ulice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji