Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hoće li ga oduzeti majci? Uoči ovrhe Cesare završio u bolnici

None Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL/Alessandro Avenati/Facebook

Na splitskim Pujankama u utorak će se održati prosvjed protiv ovrhe dječaka, no policija ga je 'zbog sigurnosti javnih službenika' pomaknula stotinjak metara od zgrade u kojoj on živi s majkom

 Prosvjed protiv ovrhe nad devetogodišnjim Cesareom Avenatijem održat će se u utorak u splitskom naselju Pujanke blizu stana u kojem živi s majkom, gdje je istodobno zakazana ovrha dječaka koji je zbog zdravstvenih razloga hospitaliziran u KBC-u na Firulama, doznaje se od Vande Plazonić, aktivistice i prijateljice obitelji Kuluz.

Cesareovi roditelji, majka Nina Kuluz i otac Allesandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom u Italiji, ali majka je s njim pobjegla iz Italije, te se prvo skrivala u BiH, a zatim se vratila u Split. Nakon toga dječakov otac Alessandro pokušava ga ovrhom vratiti u Italiju.

"Cesareova teta Vanja Kuluz danas je u splitski Općinski sud u Dračevcu donijela peticiju s 10.600 potpisa građana kojom se traži obustava ovrhe nad dječakom, ali je predsjednica suda Marina Boko odbila primiti peticiju rekavši dječakovoj majci da se javi sudu dan nakon zakazane ovrhe," rekla je Hini Plazonić.

Općinski sud je zatražio da dječakovo stanje prati psihijatar a sada ignorira nalaze psihijatra koji je rekao da bi ovrha nad Cesareom bila za njega traumatična ravna gubitku života, kazala je Plazonić.

Podsjetila je kako je u veljači odgođena ovrha dječaka zbog sigurnosnih razloga, a u lipnju prošle godine također je bila odgođena ovrha jer za dječakova oca Allesandra Avenatija nije bio osiguran prijevod na talijanski jezik.

Komentari (302)
  • Otkuda toj ženi pravo ukrasti djete ocu???????? Kaj si ona i njezine "frendice" umišljaju? Ja bi je poslao u Požegu zbog otmice i maltretiranje djeteta još odavno. Fuj.

    18. 6. 2018,   11:46
  • najžalosnije je, da u ovakvim situacijama dijete nitko ništa ne pita i njima je najteže,,, ne kaže se uzalud da su obećanja luda radovanja..

    18. 6. 2018,   11:48
  • O j, jadno dijete, zar on nema siroce pravo glasa, a znam da ima bar kod centra za soc. skrb.??????????? Nije ni cudo da je djete zavrsilo u bolnici, izludit ce ga vlastiti roditelji. Moze ih biti sram obadvoje sta se prepucavaju preko psihe svog sina, ova mama ne izgleda mi bas da toliko pati za sinom, cini mi se da je vise pere alementacija i pirenje paznje. Roditelji bi se morali dogovoriti oko djeteta ako ga iti malo vole , izludit ce ga i nece ga niko imati ni otC ni mate nego neka ustanova. Neka mali kaze s kim bi htio zivjeti. Ova nasa drzava je jadna i bjedna da nemoze rjesiti situaciju djeteta u kojoj se naslo.

    18. 6. 2018,   12:38