Obavijesti

News

Komentari 46

Hoće li naći milijardera? U tim Alpama nestalo je čak 180 ljudi

Hoće li naći milijardera? U tim Alpama nestalo je čak 180 ljudi
4

Švicarska: Karl-Erivan Haub (58), njemački milijarder, je nestao u Alpama 7. travnja. Zadnji put je viđen kako izlazi iz žičare. Spasioci se i dalje nadaju da će ga pronaći živog

VIDEO

Karl-Erivan Haub (58) je nestao 7. travnja u švicarskim Alpama. Njegova sudbina možda nikada neće biti poznata. Vlasnik i predsjednik uprave maloprodajnog koncerna Tengelmann i jedan od najbogatijih Nijemaca nije se vratio sa skijanja van staze nedaleko Matterhorna. Od 1905. godine na Matterhornu je nestalo 180 ljudi. Na stranicama policije Zermatt nalaze se brojne fotografije nestalih. 

Karl-Erivan Haub je zadnji put snimljen u subotu oko 9.10 sati kako izlazi iz žičare, najviše u Europi. 

- Otamo je imao više mogućnosti, mogao je krenuti u smjeru Italije, ili je mogao krenuti u smjeru drugog brda - rekao je spasilac Anjan Truffer (43). Iako je područje za skijaše dobro ograđeno ono je veliko 240 četvornih kilometara kvadratnih i skijašima prijete brojne opasnosti. Usjeci u glečerima su duboki 500 metara, a trenutne vremenske prilike odnosno snažan vjetar vrlo brzo prekriva sve tragove. Ipak spasioci se i dalje nadaju da će milijardera naći živog. 

- Pronašli smo živog mladića (26) koji je upao u usjek na dubinu od 42 meta i tjelesna temperatura mu je pala na samo 16 stupnjeva. Nakon tjedan dana više nije bio na intenzivnoj i tri mjeseca kasnije je oženio medicinsku sestru - kažu spasioci.

Haub je Tengelmann preuzeo 2000. godine, a u vlasništvu Tengelmanna su supermarketi po Njemačkoj i Europi, uključujući KiK koji i u Hrvatskoj ima više trgovina. Christian Haub, brat nestalog je rekao da je Karl vrlo iskusni skijaš i planinar. Dodao je da se svi još nadaju da će pronaći brata, no da je obitelj pripremljena na najgore vijesti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa