Obavijesti

News

Komentari 29

Hoće li sud obustaviti postupak protiv Bandića zbog štandova?

Hoće li sud obustaviti postupak protiv Bandića zbog štandova?
4

Prvu optužnicu protiv Bandića za tzv. aferu štandovi optužno vijeće odbacilo je u srpnju 2015. godine zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela

VIDEO

Županijski sud u Zagrebu u četvrtak odlučuje o zahtjevu obrane u slučaju tzv. afere štandovi. 

Sudac bi odluku trebao donijeti u 14 sati, a odvjetnik Ivice Lovrića Krešimir Krsnik je rekao da je predložio sucu da obustavi postupak jer smatra da su povrijeđeni zakon o Uskoku, zakon o kaznenom postupku i Ustav RH. Naveo je kako zamjenik ravnateljice Uskoka nema osam godina staža u tužiteljstvu što je jedan od uvjeta da smije zakonski zastupati optužnicu. Na pitanje da se stječe dojam da se poteze vuku kako bi se suđenje odgodilo Krsnik to odbacuje i kaže da inzistiraju na provedbi zakona dodavši kako je već ranije optužnica odbačena i da po njemu po ovom nema kaznenog djela.

Prvu optužnicu protiv Milana Bandića za tzv. aferu štandovi optužno vijeće odbacilo je u srpnju 2015. godine zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela.

No, Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio Uskokovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka, "jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju".

Bandić je optužen i u aferi Agram zbog sumnji da je sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti oštetio grad kojim upravlja godinama, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije nakon predsjedničkih izbora 2010. navodno oštetio i Državni proračun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.