Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Franjo Varga i Blaž Curić ostat će u pritvoru još dva mjeseca

None Foto: Facebook

Prihvaćen je prijedlog DO USKOK-a da se protiv navedenih okrivljenika produlji istražni zatvor za iduća dva mjeseca, odnosno do 19. veljače 2019., objavio je osječki sud

Sudac istrage na Županijskom sudu u Osijeku odlučio je kako će Franjo Varga i Blaž Curić, uhićeni u aferi SMS, ostati u pritvoru još dva mjeseca. 

- Nakon provedenog ročišta, zbog činjenice da istraga nije dovršena, te zbog novoutvrđenih činjenica i dokaza u istrazi, prihvaćen je prijedlog DO USKOK-a da se protiv navedenih okrivljenika produlji istražni zatvor za iduća dva mjeseca, odnosno do 19. veljače 2019. - objavio je osječki sud.

TOMISLAV KARAMARKO: 'Varga se meni javio, rekao je da ima spoznaje o krađi izbora'

Franju Vargu Uskok sumnjiči da je izradio lažnu SMS prepisku između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog suca koji je sudio Zdravku Mamiću i ostalima, a po kojoj je Cvitan prije objave prvostupanjske presude pritiskom na suca tražio da donese osuđujuću presudu.

Zbog sumnje da je Vargi dojavio da je pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje, u istražnom zatvoru je i Blaž Curić, vozač potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića i kum potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića.

Karlovac: Izjave za medije nakon sjednice Vlade ANDREJ PLENKOVIĆ: 'I dalje stojim kod izjave kako afera SMS izgleda sve gore...'

Krajem studenoga u medijima su objavljeni detalji Vargina istražnog iskaza u kojem osim o svom odnosu s Mamićem govori i o suradnji s Karamarkom, Brkićem, bivšim savjetnikom predsjednice Republike Vladom Galićem, ali i nekadašnjim vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem. I Todorić je također ispitan u ovoj istrazi zbog sumnje da je Varga povezan s SMS prepiskom skupine Borg. 

Zagreb: Sabor sjednicu nastavio raspravom o izmjenama Pomorskog zakonika JANDROKOVIĆ O BRKIĆU: 'U aferi SMS nemamo dokaza, ne možemo tražiti ničiju glavu'

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao je u utorak predvečer iskaz Uskoku o aferi SMS, a za RTL je uoči svjedočenja rekao kako dolazi kao svjedok u 'slučaju Franje Varge' s kojim su ga, tvrdi, upoznala dva prijatelja početkom 2017., u vrijeme kada više nije bio na funkciji predsjednika stranke ni potpredsjednika vlade.

Komentari (17)
  • E moj Varga, da si prebio ili ubio nekog, već bi bio vani...

    19. 12. 2018,   14:36
  • Ne puštati dok ne propjevaju !

    19. 12. 2018,   16:30
  • Što Vaso neće pomoć kumu da izađe vani nešto tu ne štima...

    19. 12. 2018,   14:12