Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hoće li Vlada izgubiti još 1,2 mlrd. kn na Ustavnom sudu?

None Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Proračun bi mogao ostati bez 1,2 milijarde kuna ako Ustavni sud sruši i Vladine odluke o ukidanju regresa, božićnice i dodataka na plaću. Vladu su tužili sindikati

Proračun bi mogao ostati bez 1,2 milijarde kuna ako Ustavni sud sruši i Vladine odluke o ukidanju regresa, božićnice i dodataka na plaću. Ustavni sud prihvatio je tužbu sindikata i zaključio da bi Vlada trebala poštovati ugovoreno bez obzira na krizu. Vlada će morati dokazivati da je imala jake razloge da svojim javnim službama uzme veliki dio privilegija. Ustavni sud je samo prošli tjedan donio pet odluka kojima je rušio razne odluke Vlade. Proračun bi dodatni trošak teško izdržao. 

Komentari (95)
  • O kakvom ovi regresu pričaju, Božičnici, dodacima. Kod privatnika se radi 220 do 250 sati mjesečno i sretan si ako dobiješ 2 tjedna godišnji. Neki i o tome mogu samo sanjati ! Bilo bi lijepo kad bi sve to imali, ali gospodo budite solidarni, sve uvjete imate u državnim firmama i ne znate kako vam je lijepo u odnosu na privatni sektor.

    26. 7. 2014,   19:03
  • Sindikat uhljeba tuži vladu RH koja ih čuva kao malo vode na dlanu, baš smo mala zemlja velikih apsurda.

    27. 7. 2014,   08:24
  • Ova Vlada nema što izgubiti, gubitnici smo samo mi, narod, koji im je dopustio da nam od države naprave prčvarnicu na kojoj se iživljavaju po leđima građana.

    26. 7. 2014,   23:01