Obavijesti

News

Komentari 78

Mladići hodali po krovu škole i upali u otvor dubok 12 metara

Mladići hodali po krovu škole i upali u otvor dubok 12 metara
5

Četvorica mladića popela su se na krov porečke škole u petak oko 21:45. U jednom trenutku maloljetnik i mladić (18) upali su u ventilacijski otvor dubok oko 12 metara. Vatrogasci su ih izvlačili

VIDEO

Dvojica mladića teško su ozlijeđena u petak navečeru u padu s krova osnovne škole u Poreču. Kako javlja istarska policija, oni su oko 22 sata dobili dojavu da su mladići pali sa škole u Rovinjskoj ulici.

Očevidom su utvrdili da su se četvorica mladića (trojica 18-godišnjaka i 17-godišnjak) popela na krov oko 21.45 sati preko protupožarnih stepenica i hodali po krovu. Namjera im nije bila opijanje ili vandalizam, već su se na krov popeli kako bi se tamo družili. U jednom trenutku maloljetnik i mladić (18) nisu vidjeli gdje hodaju te su upali u ventilacijski otvor dubok oko 12 metara. Šokirani viđenim, druga dvojica odmah su pozvala pomoć.

Poreč: Otvorena nova osnovna škola za 600 učenika

U intervenciju su bili uključeni porečki vatrogasci koji su pružili pomoć i izvukli ozlijeđene mladiće. Njih su prevezli u pulsku bolnicu gdje su zbog teških ozljeda zadržani na liječenju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako saznajemo, unatoč brojnim ozljedama, među kojima su; lom zdjelica, stopala, kuka, trtice, pubične kosti, prstiju, kralježaka i nebrojeno hematoma, mladići smješteni na traumatologiji nisu u životnoj opasnosti. Sreću su imali i u tome što sva četvorica nisu upali u sustav ventilacije, jer ih tada, do ponedjeljka nitko nebi našao. 

U cijeloj nesreći začuđujući je i podatak da je oko same škole postavljeno gotovo stotinu kamera. Ima ih baš svugdje, pa čak i na dijelu gdje su metalne ljestve po kojima se četvero mladića prvo pokušalo penjati na krov, a nikakav se alarm nije oglasio. No, kako su ljestve bile osigurane lokotom, oni se popeli s vanjske strane istih riskirajući već tada pad s krova.

Što su potom gore čim se popeli radili nikome nije jasno, a posljedice svega vidljive su bile u podnožju kada su morali intervenirati službe spašavanja. Razvaljena vrata kotlovnice, blatne i dijelom krvave stepenice, razvaljen lokot... jer ozlijeđene koji su propali morali su od tamo preko zemlje transportirali do vozila Hitne pomoći na parkiralištu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!