Obavijesti

News

Komentari 14

Holding izdaje 500 milijuna kn obveznica kako bi platili stare

Holding izdaje 500 milijuna kn obveznica kako bi platili stare
1

Neto prihod od izdanja druge tranše obveznica Zagrebački holding će koristiti za otplatu po dospijeću postojećih obveznica izdanih 2007., a eventualni preostali iznos za financiranje projekata

VIDEO

Zagrebački holding izvijestio je u utorak kako početkom srpnja namjerava izdati drugu tranšu obveznica ukupnog nominalnog iznosa do 500 milijuna kuna, čime će finacirati otplatu obveznica izdanih prije deset godina, a koje dospijevaju 10. srpnja.

Kako stoji u obavijesti Zagrebačkog holdinga, druga tranša obveznica, čije se izdanje očekuje 3. srpnja ove godine, će zajedno s obveznicama izdanima u srpnju 2016. godine u iznosu od 1,8 milijardi kuna, činiti jedinstveno integralno izdanje ukupnog nominalnog iznosa do 2,3 milijarde kuna s fiksnom godišnjom kamatnom stopom od 3,875 posto, s datumom dospijeća 15. srpnja 2023. godine.

Isplata svih iznosa koji proizlaze iz tih obveznica, neovisno o tranši u kojoj su izdane, osigurana je bezuvjetnim i neopozivim jamstvom Grada Zagreba, ističe se.

Prinos do dospijeća i cijena druge tranše obveznica bit će određeni prilikom određivanja konačnih uvjeta izdanja druge tranše. Cijena izdanja druge tranše obveznica uvećava se za stečene kamate, računajući od, i uključujući, 15. srpnja 2016. godine do, ali ne uključujući, dana izdanja druge tranše. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neto prihod od izdanja druge tranše obveznica Zagrebački holding će koristiti za otplatu po dospijeću postojećih obveznica izdanih 2007. godine, 153,7 milijuna eura s 5,5 posto godišnje kamate, s dospijećem 10. srpnja ove godine.

Eventualni preostali iznosi nakon zatvaranja obveza iz postojećih obveznica će se iskoristiti za financiranje kapitalnih projekata, navode iz Zagrebačkog holdinga.

 Obveznice koje će biti izdane u drugoj tranši bit će javno ponuđene na domaćem tržištu kapitala, a nakon izdanja Holding ih namjerava uvrstiti na Službeno tržište Zagrebačke burze.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a