Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hollande: 'Ako ne dogovorimo mir, svi znamo što slijedi. Rat'

None Foto: Reuters 2

Pregovori između Francuske, Njemačke i Rusije oko mira u Ukrajini trajali su više od pet sati, do kasno u noć, no nakon završetka nisu objavili nikakav sporazum

Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je u subotu da je francusko-njemačka mirovna inicijativa zadnji pokušaj da se zaustave borbe u Ukrajini.

- Mislim da je ovo jedna od zadnjih šansi, zato smo i krenuli u ovu inicijativu - rekao je Hollande nakon pregovora s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

- Ako ne uspijemo pronaći ne samo kompromis, već i trajni mirovni sporazum, znamo savršeno koji će scenarij uslijediti. I on ima ime, zove se rat - rekao je Hollande novinarima. Pregovori u Moskvi trajali su više od pet sati, do kasno u noć, no nakon završetka nisu objavili nikakav sporazum.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov samo je kazao da su se lideri složili oko nastavka konstruktivnih razgovora koji će dovesti do izrade zajedničkog dokumenta kojim bi se trebalo  dogovoriti primirje .

Čelnici Njemačke, Francuske i Rusije trebali bi  održati telefonski sastanak u nedjelju, a postoje naznake da bi im se trebao pridružiti i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

Komentari (310)
  • Svaki rat završava upravo za stolom.Gospodo sjednite i dogovorite se.Pod svaku cijenu treba izbjeći rat.Rat je zlo za male ljude.

    7. 2. 2015,   14:31
  • ne volim ruse! glavno da su stručnjaci iz pentagona zaključili da putin ima neki oblik autizma, koji je vidljiv kad je u kriznoj situaciji! ne volim ruse, ali kao da su kod amera svi ok , sjetite se busha mlađeg!

    7. 2. 2015,   17:27
  • ... a kad počne rat, onda će opet stoka sitnog zuba koja sada pljuje po nama braniteljima iz Savske "tepati" - "eto naših sokolova ... eto naših sinova ... sve im dajte samo da nitko od naših ne mora uzeti pušku" ... kako to znam ? ... pa tako je bilo i za Domovinskog rata ... neka par dana ne gruva - "što će nam ovolika vojska, samo troše, koštaju, ne trebaju nam" ... kad zapuca ili kad smo pokrenuli oslobodilačke operacije kako rekoh - "evo naših sokolova" ... strava ...

    7. 2. 2015,   19:36