Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hollande Josipoviću obećao ratifikaciju do kraja 2012. god.

None Foto: Boris Ščitar/PIXSELL 2

Predsjednik je telefonski čestitao Hollandeu na izbornoj pobjedi. Dogovorili su kako će zajedno otvoriti 'Festival Hrvatske u Francuskoj', koji će biti ove jeseni u Parizu

Predsjednik RH Ivo Josipović u ponedjeljak je telefonski razgovarao s novoizabranim predsjednikom Francuske Republike Françoisom Hollandeom uoči sutrašnje inauguracije, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

Josipović je Hollandeu čestitao na izbornoj pobjedi te istaknuo kako je sa zanimanjem pratio ideje vezane uz europsku budućnost koje je iznosio tijekom izborne kampanje. Zahvalivši na čestitkama, novoizabrani francuski predsjednik naglasio je vrlo dobre odnose Hrvatske i Francuske, dviju europskih i mediteranskih država, te je naglašen zajednički interes za unapređenje suradnje na Mediteranu.

U prigodi obilježavanja 20. obljetnice uspostavljanja diplomatskih odnosa između dviju država, dvojica predsjednika su se dogovorili da zajednički otvore kulturnu manifestaciju „Festival Hrvatske u Francuskoj“ ove jeseni u Parizu.

Novoizabrani francuski predsjednik naglasio je na kraju razgovora kako Francuska planira ratificirati pristupni ugovor RH Europskoj uniji prije kraja ove godine.

Komentari (7)
  • neš ti MEĐUDRŽAVNIH odnosa, od ovoga nami ni u džep ni iz njega. KAKVA JE TO VIJEST, SRAMI SE 24 SATA

    14. 5. 2012,   18:11
  • kakve je sad ovaj dao ustupke Francuzima?

    14. 5. 2012,   18:27
  • Budimo realni nesto je i nas predsjednik morao ´´obecati´´

    14. 5. 2012,   17:54