Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Objavljena je snimka Salahova uhićenja; Hollande: Nije gotovo

None Foto: REUTERS/PIXSELL 5

Belgijske vlasti naknadno su objavile kako je tijekom večeri uhićeno ukupno pet osoba. Uz Abdeslama uhićen je i muškarac pod lažnim imenom Amine Choukri

Francuski predsjednik Francois Hollande na večerašnjoj izvanrednoj press konferenciji kazao je kako je siguran da će belgijske vlasti vrlo brzo odgovoriti na francuski zahtjev za izručnjem Salaha Abdeslama, osumnjičenog za terorističke napade u Parizu 13. studenog, kada je ubijeno 130 osoba. 

-  Večeras su moje misli uz žrtve napada 13. studenoga, jer je Salah Abdeslam direktno povezan s pripremom, organizacijom i izvođenjem tih napada.  Ovo uhićenje je rezultat intenzivne suradnje belgijske i francuske policije koja se nastavilja jer još uvijek nije gotovo - dodao je on.

Hollande je kazao da je grupa odgovorna za napade u Parizu izrazito velika i da su povezani s Islamskom državom.

- Znamo da je riječ o velikoj terorističkoj mreži koja se uz Francusku i Belgiju prostire i na druge europske zemlje. Budući da nismo uhitili sve koji su sudjelovali u pripremi i financiranju napada, naša borba još nije završena - kazao je Hollande, a javlja Le Figaro.


Hollande je najavio da će u subotu ujutro u Elizejskoj palači sazvati sastanak francuskog Vijeća sigurnosti i obećao nastavak borbe protiv džihadističkih mreža.

Američki predsjednik Barack Obama je nazvao Hollandea i Michela i čestititao im na akciji.

Objavljena snimka Salahova uhićenja

Najtraženiji bjegunac povezan s terorističkim napadima u Parizu 13. studenoga, Salah Abdeslam, uhićen je u petak nakon oružanog obračuna s policijom u Bruxellesu.

Televizijske snimke prikazale su naoružane pripadnike snaga sigurnosti kako odvode muškarca s vrećom na glavi iz zgrade u četvrti Molenbeek i odvoze ga.

Belgijske vlasti naknadno su objavile kako je tijekom večeri uhićeno ukupno pet osoba. Uz Abdeslama uhićen je i muškarac pod lažnim imenom Amine Choukri koji je također ranjen.

Belgijski tužitelj kazao je kako su ostali uhićeni članovi obitelji koja je pomagala Abdeslamu.

Komentari (17)
  • Još uvijek se iznenadim kad vidim da kolovođe koji su poslali u smrt zatupljene sljedbenike svim silama nastoje pobjeći i nadživjeti žrtve. Budi čovjek i pridruži se suborcima

    19. 3. 2016,   07:03
  • Veliki je to udarac za Romu. Bez Salaha ekipa Rome nije ista

    19. 3. 2016,   00:01
  • Gotovo? Nikad, Francuzi, za vas neće biti gotovo. Znali ste kolonizirati, a kada su vam zauzvrat došli kolonizirani, sada kusajte što ste skuhali. Samo nas nemojte uvlačiti u to.

    18. 3. 2016,   23:51