Obavijesti

News

Komentari 16

Hollande: Ubojstvo policajca je "nedvojbeno teroristički čin"

Hollande: Ubojstvo policajca je "nedvojbeno teroristički čin"
1

Osumnjičeni ubojica policajca identificiran je kao Larossi Abballa koji je živio u Mantes-La-Jolieu. On je 2013. godine osuđen zbog povezanosti s džihadističkom organizacijom

VIDEO

Ubojstvo policajaca i njegove supruge u predgrađu Pariza je "nedvojbeno teroristički čin", izjavio je u utorak francuski predsjednik Francois Hollande istaknuvši da je Francuska suočena s velikom terorističkom prijetnjom.

Po njegovim riječima, par je "ubio jedan terorist na kukavički način".

Ministar unutarnjih poslova  Bernard Cazeneuve također je rekao da se radi o terorističkom napadu, prenosi BBC.

"Užasan terostički napad počinila je jučer u Magnanvilleu osoba koja je napala policijskog časnika i njegovu suprugu, koja je također radila u policiji", rekao je Cazeneuve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U izjavi nakon sjednice vlade koju je sazvao francuski predsjednik Francois Hollande, Cazeneuve je rekao da je ove godine u Francuskoj uhićeno više od 100 ljudi koji se smatraju potencijalnom prijetnjom.

"Opasnost od ekstremističkih napada i dalje je velika u Francuskoj, Europi i na Zapadu", kazao je ministar.

Osumnjičeni ubojica policajca identificiran je kao 25-godišnji Larossi Abballa koji je živio nedaleko, u Mantes-La-Jolieu. On je 2013. godine osuđen zbog povezanosti s džihadističkom organizacijom koja je djelovala između Francuske i Pakistana, navode francuski mediji.

Francuski policijski časnik ubijen je u noći s ponedjeljka na utorak ispred svoje kuće u pariškom predgrađu Magnanvilleu, u napadu za koji je odgovornost preuzela Islamska država.  

Abballa je osumnjičen da je  ubio hladnim oružjem 42-godišnjeg policijskog časnika i zatim se zabarikadirao u njegovoj kući. Ubili su ga pripadnici specijalnih policijskih snaga pošto su pregovori o predaji propali. U kući je pronađeno tijelo ubijene ženske osobe za koju se pretpostavlja da je supruga ubijenog časnika. U kući je pronađen i neozlijeđen trogodišnji dječak, sin ubijenog para.

Agencija Amaq, bliska džihadistima, javila je u utorak ujutro da je "borac Islamske države ubio hladnim oružjem zamjenika zapovjednika policijske postaje u gradu Les Mureauxu i njegovu ženu".

Policijski izvori navode da se napadač predstavljao kao "borac džihadističke skupine" tijekom pregovora sa specijalnom policijom. Svjedoci su rekli istražiteljima da je napadajući policajca izvikivao "Allahu akbar".

Ako se potvrdi da je IS izveo napad, riječ je o prvom napadu militanata na francuskom tlu nakon što je francuska vlada uvela izvanredno stanje nakon napada u Parizu u studenome prošle godine u kojima je ubijeno 130 osoba.

Ubojstvo se dogodilo 50 km sjeverno od središta glavnog grada Francuske, zemlje u kojoj je u petak počelo Europsko nogometno prvenstvo pod velikim mjerama sigurnosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...