Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Holy: Milanovićev "šlamperaj" učinio je veliku štetu za SDP

None Foto: screenshot/HRT

Moj je dojam da je njemu ova situacija izuzetno neugodna i da je imao potrebu da se opravda sam pred sobom i pred javnosti. Ovo će se sasvim sigurno negativno odraziti na SDP, kaže Holly

Na pitanje je li bivši premijer Zoran Milanović znao za isplatu spornih dnevnica, bivša ministrica zaštite okoliša u njegovoj Vladi Mirela Holy kazala je u Otvorenom na HRT-u da bi on to sigurno znao da je savjesno obnašao svoj posao.

- Kad donosite proračun valjda gledate stavke. Kad sam bila ministrica gledala sam stavke. Slično je i sa državnom revizijom. Jest da oni obrađuju veliki posao i da se radi oko 1000 stranica, ali za svako tijelo vlasti je to nekih dvadesetak stranica. Logično je da pročitate one stavke na čijem ste čelu i koje vas interesiraju - kazala je Holy.

Milanovićev javni nastup Holy je okarakterizirala kao njegovim pokušajem za pokajanje, kako pred gledatelijma tako i pred samim sobom.

- Nedavno je imao dugi nastup na jednoj televiziji. Moj je dojam da je njemu ova situacija izuzetno neugodna i da je imao potrebu da se opravda sam pred sobom i pred javnosti, no s njegove strane radi se o izuzetnom šlamperaju i neodgovornom obnašanju dužnosti - zaključila je Holy dodavši da će se ovaj slučaj sasvim sigurno negativno odraziti na rezultat SDP-a na parlamentarnim izborima.

Nitko očito ništa nije znao 17. listopada kad je državna revizija izvješće poslala DORH-u. Izvješće ureda za državnu reviziju bilo je pozitivno. Čini se da je sporan iznos bio premali u odnosu na ukupna proračunska sredstva, te su zato dali bezuvjetno mišljenje - kazao je odjvetnik Veljko Miljević. 

Miljević je siguran kako u ovom slučaju nije ni bilo dokumentacije.

- Ta putovanja nisu bila održana. Mislm da nitko nije pažljivo čitao nacrt rješenja o proglašenju istrage. Vic je u avansima i predujmima - zaključio je odvjetnik.

Komentari (45)
  • Hrvatski šlamperaj je učinio veliku štetu hrvatskoj,a za sdp ili hdz me zaboli.

    14. 2. 2017,   06:55
  • Inače su dnevnice u našem društvu rasprostranjene kao sredstvo za izvlačenje novca i to od državnih dužnosnjka,saborskih zastupnika,gradonačelnika, načelnika,odvjetnika,direktora bilo vlastitih ili javnih poduzeča do običnih udruga , to je činjenično stanje koje nitko ne želi izmijeniti !

    14. 2. 2017,   06:18
  • Zakon nije ujednačen za sve osobe isto ,selektivno se pazi da se ne privedu krivci jer se zadire u "močne" osobe ili pak u ne bitne osobe ali koji pripadaju državnoj instituciji npr/ DORH ,tad se štiti institucija , a to se ne bi smijelo događati !

    14. 2. 2017,   06:19