Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Holy se napadom na mene ponijela lažljivo i nepametno'

None Foto: Robert Anic/Pixsell

Holy je u emisiji Veto na TV jabuci optužila Kovačića da je "iskamčio" od Fonda za zaštitu okoliša i energentsku učinkovitost 30 milijuna kuna za sanaciju stijena nad Omišem

Gradonačelnik Omiša i zastupnik Mosta Ivan Kovačić oštro je u srijedu opovrgnuo tvrdnje bivše čelnice Mosta Mirele Holy da je novac iz Fonda za energetsku učinkovitost namijenjen sanaciji omiške stijene nenamjenski potrošen, poručivši kako se Holy ponijela "dosta lažljivo i nepametno”.

Holy je u emisiji Veto na TV jabuci optužila Kovačića da je "iskamčio" od Fonda za zaštitu okoliša i energentsku učinkovitost 30 milijuna kuna za sanaciju stijena nad Omišem, što je nenamjenski potrošio.

"To je dosta lažljivo i nepametno. Lažljivo je zato što je sve što je rekla apsolutna laž, a nepametno jer bi morala znati da grad Omiš do sada nije dobio niti kune od tih 30 milijuna kuna pa ih nismo ni mogli nenamjenski potrošiti", rekao je Kovačić novinarima u Saboru.

Naveo je da su neki ugovori za projekte sanacije stijena potpisani u vremenu kad je Holy bila ministrica zaštite okoliša. Taj projekt traje zadnjih 5-6 godina i sada je samo doveden u završnu fazu, gdje će Fond za zaštitu okoliša isplaćivati izvođačima radova. "Dakle, završen je postupak odabira izvođača. Ali kažem, koliko je to nepamenta izjava, pa možda zna sama gospođa Holy", kazao je Kovačić.

Dodao je kako bi Holy kao bivša ministrica trebala znati više o funkcioniranju sustava. "Na žalost, ona se bavila pisanjem mailova za politička kadroviranja", rekao je Kovačić.

Komentari (59)
  • Opet Petrina... sve što je rekao o razočaranju u Kovačića, stoji!

    27. 4. 2016,   15:49
  • Mozete o Holy svasta napisati ali ona sigurno nije uhljeb,jer da je ne bi davala silne ostavke.Time je pokazala da ima integritet za razliku od mnogih u eliti,koji bi i zadnjicu dali samo da ostanu tu gde jesu...

    27. 4. 2016,   16:00
  • Imaš imunitet,tuži je ako si u pravu?

    27. 4. 2016,   15:38