Obavijesti

News

Komentari 131

Holyina politička kuhinja: Ima recepte za oporavak države

Holyina politička kuhinja: Ima recepte za oporavak države
6

Mirela Holy je kroz 4 jela predstavila regije na koje treba podijeliti državu, a kaže i da je potrebno donijeti strategiju održivog razvoja, koja vrijedi za više mandata

VIDEO

ORaH je u nedjelju predstavio brošuru o održivom razvoju koja predstavlja svojevrsni priručnik za samopomoć kojim su javnosti prezentirali "recepte" za oporavak društva i države. Promovirali su je na ubrzanom tečaju održive političke kuhinje , a svoj koncept održivog razvoja prezentirali su kroz četiri jela koja predstavljaju regije na koje bi trebalo podijeliti Hrvatsku kako bi se mogli razvijati. U kuhinji Mirele Holy kroz slavonski čobanac predstavljena je Istočna regija. Pršut, sir i salata od hobotnice predstavljaju Dalmatinsku regiju, Središnja regija koju je simbolizirala pečena piletina s mlincima , a fritule Zapadnu regiju. Naime, svima osim političkoj eliti jasno je da je sadašnji državni ustroj s preko 500 jedinica lokalne samouprave neodrživ, a prema orahovcima optimalno bi bilo da imamo do 160 lokalnih jedinica.

Politika mora biti posao u javnom interesu, a ne u interesu pojedinaca ili partikularnih grupa, kaže Holy

- Nikakvog napretka neće biti ako ne reformiramo javni sektor, javnu upravu i pravosuđe. To su temeljni instrumenti na kojima počiva temelj održivog društva - kazala je Holy.

Navodi da je sljedeći posao donijeti strategiju održivog razvoja koja neće vrijediti za samo jedan politički mandat u trajanju od četiri godine, jer je to neozbiljno i neodgovorno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Politika mora biti posao u javnom interesu, a ne u interesu pojedinaca ili partikularnih grupa. Država mora biti regulator i određivati u kojem pravcu će se društvo razvijati. U suprotnosti ostat ćemo na sadašnjem modelu prema kojem se razvoj prilagođava različitim partikularnim grupama - rekla je.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

Holy je uvjerena da Hrvatska ima dobre osnove za gospodarski razvoj.

- Tri su ključna sektora: energetika, proizvodnja hrane i vodni sektor. Hrvatska u ovom trenutku uvozi 50 posto energije i 50 posto hrane i time subvencionira tuđa gospodarstva umjesto da taj novac ostaje u Hrvatskoj - navela je Holy.

Nada se da će političke elite imati hrabrosti i pameti da se krenu doista rješavati problemi društva, te odbaciti ideološke gluposti kojima se u posljednje vrijeme bavimo i ne rješavaju probleme.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a