Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Homofobni profesor iz Zadra: 'Homoseksualnost jest bolest!'

None Foto: unizd.hr

Prema zakonu o suzbijanju diskriminacije ne smije se reći da je homoseksualnost bolest. Mogu dospjeti u zatvor. Ali ja se ne bojim zatvora za istinu, kaže profesor

Zadarski sveučilišni profesor Ivan Poljaković u ponedjeljak je održao homofobnu tribinu u Muzeju antičkog stakla u Zadru na temu "Zdravstveni odgoj – pranje zuba ili pranje mozga", prenosi portal queer.hr.

Profesor je navodno pred nekolicinom okupljenih održao predavanje o "uvođenju nove diktature" i pritom se koristio homofobnim riječnikom. Poljaković, voditelj Centra za strane jezike Sveučilišta u Zadru, napao je zdravstveni odgoj koji je nedavno uveden u osnovnim i srednjim školama. Četvrti modul programa, spolnu/rodnu ravnopravnost , nazvao je 'nametanjem jedne nove ideologije koja je sastavni dio ideologije kulture smrti'. 

- HDZ je donio zakon o suzbijanju diskriminacije. I prema tom zakonu ja sad ne smijem reći da je homoseksualnost bolest. Mogu dospjeti u zatvor. Ali ja se ne bojim zatvora za istinu. Homoseksualnost jest bolest, a ne opredjeljenje - rekao je Poljaković, dodavši kako je HDZ 'pripremio podlogu i SDP to sada tjera dalje'. 

- Sama ideologija kulture smrti je svoje začetke imala šezdesetih godina sa seksualnom revolucijom i nametanjem stava kako je kontracepcija nešto dobro, a ovo je sada jedan logičan nastavak toga - objasnio je Poljaković, a prenosi Večernji list

- Mi smo se oslobodili komunizma, da bi se 1. rujna ove godine uvela nova diktatura koja nije ništa manje opasna ni od komunizma ni od fašizma. Ona promovira jednu novu ideologiju koja isto tako nije ništa manje opasna ni od komunizma ni do fašizma (repetitio mater studiorum egida, op.a.). Pod krinkom zdravstvenog odgoja ova vlada uvodi sustavni preodgoj naše djece. Isto kao što su činili fašisti s omladinom i malom djecom ili komunisti - smatra Poljaković.

Komentari (953)
  • Ova politička korektnost je čista glupost. Sad se ne smije reći "peder", ali je ok reći "gay" (što čak nije hrvatska riječ), ne smije se reći "Ciganin", već "Rom", ne smije se reći "četnik", već "pripadnik snaga pobunjenih Srba", zabranjeno je spominjati "Ustaše", već treba reći "pripadnik oružanih snaga NDH" (a tu su u stvari bili domobrani), ne smije se nekoga sa osvjedočenom komunističkom prošlošću nazvati "komunistom" jer ga eto vrijeđamo...čime, dal istinom možda?

    1. 11. 2012,   14:10
  • Dajem pravo homoseksualcima na opredjeljenje. No, zašto oni nama večini ne daju pravo na mišljenje.

    1. 11. 2012,   14:07
  • Tako je profesore...ti si jedan od rijetkih koji se ne boji to reći.Još će tebe proglasit ludakom a ne te bolesnike...uostalom da je Bog htio da postoje ti ljudi,stvorio bi Adama i Stevu.

    1. 11. 2012,   14:07