Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Homofobni profesor iz Zadra suspendiran je sa Sveučilišta

None Foto: Viktor Lisac/24sata

Zadarski profesor Ivan Poljaković je suspendiran zbog teške povrede radne dužnosti. On je izjavljivao da je homoseksualnost bolest, koju se uspješno može liječiti

Profesor zadarskoga Sveučilišta Ivan Poljaković, koji je postao poznat po svojim homofobnim izjavama, do daljnjega je udaljen s nastave na zadarskoj visokoškolskoj ustanovi. 

Na oglasnoj ploči Centra za strane jezike, kojemu je na čelu, stoji obavijest kako je Poljaković do daljnjega suspendiran zbog teške povrede radne dužnosti, i to 21. prosinca 2012. To nam je potvrdila i glasnogovornica Sveučilišta Elija Vrsaljko. 

- Postupak je pokrenuo rektor Ante Uglešić, već se sastalo i povjerenstvo, no još se čeka i očitovanje spomenutoga profesora. O kakvoj povredi radne dužnosti se radi, ne mogu za sada govoriti - izjavila je Vrsaljko. Međutim, u obavijesti studentima stoji da je profesor Poljaković narušio ugled Sveučilišta. 

Prof. Ivan Poljaković, inače koordinator HRAST-a višekratno je izjavljivao da je homoseksualnost bolest, koju se uspješno može liječiti. Prije dva mjeseca na konferenciji za novinare je govorio kako će HRAST uvesti i dežurni telefon za homoseksualce koji se žele izliječiti. 

Iako ne voli da ga se naziva homofobom, često je isticao da je homoseksualnost skinuta s liste bolesti Svjetske zdravstvene organizacije zbog političko-ideoloških, a ne zdravstvenih razloga. Isto tako je tvrdio da političari zloupotrebljavaju gay osobe zbog promicanja ideologije kulture smrti.

Komentari (133)
  • ako kažem da podržavam profesora onda ću i ja ispast homofob?

    11. 1. 2013,   13:07
  • Eto ti demokracije, više ni istinu nesmiješ reći

    11. 1. 2013,   13:01
  • Eto čovjek rekao svoje mišljenje(koje je uostalom činjenica) i sad je suspendiran...

    11. 1. 2013,   13:00