Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Homoseksualci ne mogu neka svoja posebna prava tražiti’

None Foto: 24sata

Župnik Franjo Jurčević je pohvalio Srbe zbog napada na Gay Pride. Objasnio je kako homoseksualce i lezbijke ne osuđuje te da nisu oni krivi što su takvi


Svojim stavom u blogu o nedjeljnim neredima na beogradskim ulicama u kojem čestita Beograđanima za stav protiv Gay Pridea, kastavski župnik Franjo Jurčević (67) uzburkao je hrvatsku javnost. Kontroverzni župnik je već prije one koji se nisu slagali s njegovim porukama nazivao udbašima i četnicima, a govorio je da je pozdrav “Za dom spremni” i njegov pozdrav. Ovog puta se pokazao kao homofob. On pak kaže kako njegov blog nije niti ustaški niti nacionalistički te da u njemu iznosi svoje stavove, a ne stavove Crkve. Pojašnjava da homoseksualce i lezbijke ne osuđuje te da nisu krivi što su takvi.

- Za mene su homoseksualci tipovi za liječenje. Nemaju pravo terorizirati većinu. Ne mogu okupirati ceste i tražiti neka svoja prava. Kad muškarac muškarcu napravi dijete, za njih ću tražiti oproštenje – rekao je župnik. Dodaje kako nije za bacanje kamenja na njih, ali mu je drago što u Srbiji ima normalnih ljudi koji su tako burno reagirali. Žali policajce koji su razbijenih glava došli kući. Zaključuje kako homoseksualizam postoji oduvijek te da se uvukao u sve pore društva pa i u Crkvu.

Komentiraj, znaš da želiš!