Obavijesti

News

Komentari 24

Horvat o Buljevim prozivkama: Ja nisam poslovao s MOL-om

Horvat o Buljevim prozivkama: Ja nisam poslovao s MOL-om
1

Upitan smatra li da je potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u sukobu intresa, s obzirom da je njegova supruga radil  za Petrovića, Horvat je odgovorio da za sada ne zna

VIDEO

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, u utorak je u Šibeniku predstavljao novi program poduzetnicima i obrtnicima E-impuls. No, novinare kojima je dao izjavu nakon sastanka u Uredu župana zanimalo je da komentira otkriće Nacionala da je Lobist MOL-a Ani Karamarko platio 60 tisuća eura, te traženje Mostova saborskog zastupnika Mira Bulja da Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa provjeri predsjednika i porpredsjednike Vlade, te ministre godspodarstva i poduzetništva i sve ostale ministre imaju li nekakvu suradnju s MOL-im konuzltantnima ili MOL-om, 'koji je otuđio našu INA-u na neprijateljski način po bagatelnoj cijeni.

Upitan smatra li da je potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u sukobu intresa, s obzirom da je njegova supruga radila dvije godine za lobista MOL-a Petrovića, Horvat je odgovorio da za sada ne zna.

- Pa ja o tom poslovnom angažmanu u ovom trenutku ništa ne znam. Ne mogu komentirati novinske napise, a bude li bilo kakve informacije ili se te stvari budu potvrdile, nakon toga moći ću dati neku izjavu - rekao je Horvat.

Na pitanje zašto se HDZ zauzima za obustavu međunarodne arbitraže u sporu INA - MOL, Horvat je rekao da to nije istina.

- Ja vam cijelo vrijeme govorim da u ovom trenutku nitko ne inzistira na obustavi arbitražnih postupaka. Ja smatram i tvrdim da do arbitraža nije trebalo ni doći, ali u onom trenutku ako nam se dogodi situacija da izgubimo arbitražne postupke, ja pitam one koji su arbitražu pokrenuli gdje su rezervirali sredstva kojima ćemo te arbitražne postupke platiti - rekao je Horvat.

U medijima se spominje da se Horvat zauzeo da se Hrvatska uključi u gradnju nuklearne elektrane u Paksu u Mađarskoj.

- Vama su informacije u potpunosti krive i novinarske insinuacije me u potpunosti ne zanimaju. Ja sam rekao da se Hrvatska u ovom trenutku napaja iz dva stabilna izvora napajanja - nuklearnih elektrana u Krškom i Paksu. S obzirom da se i na jednoj i na drugoj lokaciji se osmišljavaju novi blokovi,  ja sam siguran da zbog interesa hrvatskih poduzetnika kojima treba konkurenti i jeftini izvor energije, mi tržne viškove koji će se pojavljivati na tim proizvodnim kapacitetima možemo otkupljivati po vrlo konkurentnim cijenama i interkonetorima dovesti u Hrvatsku -  odgovorio je Horvat.

Za Panama paperse Horvat je rekao da on konkretno ništa o tome ne zna, ali da ministar financija Zdravko Marić intezivni radi na tome.

Mostov zastupnik Miro Bulj rekao je da Povjerenstvo za sukob interesa uz premijera, potpredsjednike Vlade treba istražiti i samog ministra Horvata, na što je on rekao da se nema što istraživati, ali da stoji na raspolaganju.

- Neka institucije pravne države rade svoj posao. Što god i kakva god informacija treba od mene uvijek ću se rado odazvati. Nisam, i nikada nisam bio u poslovnom odnosu s MOL-om - rekao je Horvat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu