Obavijesti

News

Komentari 109

Horvatinčić na suđenju imao blještavi sat: Rolex ili kopija?

Horvatinčić na suđenju imao blještavi sat: Rolex ili kopija?
5

Tomislav Horvatinčić i treći put je odbacio krivnju za smrt talijanskih jedriličara. Na društvenim mrežama ismijavaju moje bolesti, rekao je Horvatinčić

VIDEO

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić je nakon ročišta na Općinskom sudu u Šibeniku, na kojem je ponovno odbacio krivnju za pogibiju bračnog para Salpietro, istresao sve što mu leži na srcu.  

- Vjerujte mi da sam ja sudionik u ovoj nesreći i da osmu godinu itekako plaćam danak. Sotoniziran sam od strane medija, na društvenim mrežama ismijavaju moje bolesti. Svima koji to rade, ja želim sve najbolje i opraštam im, ali da se ovo njima dogodilo, bili bi manji od makova zrna – rekao je Horvatinčić. 

Treće suđenje Horvatinčiću: 7. studenog bit će nova rasprava
Treće suđenje Horvatinčiću: 7. studenog bit će nova rasprava

Ponovno je rekao kako je djeci stradalih uputio pismo te im uplatio odštetu. 

Sudskim vijećem ovaj put predsjeda sudac Ivan Jurišić, čije je izuzeće bezuspješno tražila Horvatinčićeva obrana. 
Sudac je najavio kako će ponovno ispitati Borisa Seljanovskog, bivšeg istražitelja Lučke kapetanije Šibenik, njemačkog nautičara Klausa Fuchsa te Anicu Đerđu, koja je u trenutku nesreće bila s Horvatinčićem na brodu.Tužiteljica Irena Senečić u uvodnim riječima rekla je kako je Horvatinčićeva obrana neprihvatljiva.

Ne odustaju od sinkope

- Nije pratio promet pri plovidbi, prekršio je niz pomorskih propisa, i to bezobzirno, a posljedica njegova ponašanja je teška tragedija – tvrdi tužiteljica.  Horvatinčićev odvjetnik Branko Baica uzvratio je ustvrdivši kako ne postoje dokazi za Horvatinčićevu odgovornost i da postoje razlozi koji isključuju odgovornost za nesreću. Dodao je i da je skica nesreće koju je napravio Horvatinčić uzeta suprotno odredbama Zakona o kaznenom postupku te je zatražio da se skica izuzme iz dokaza. Naglasio je da će obrana inzistirati na iskazima svjedoka, posebice ključnih, i na saslušanju medicinskih vještaka. Naravno, obranu će, istaknuo je Veljko Miljević, drugi Horvatinčićev odvjetnik, između ostalog, dalje temeljiti i na sinkopi, piše šibenik.in. 

'Ne odustajemo, dokazat ćemo da je Horvatinčić imao sinkopu'
'Ne odustajemo, dokazat ćemo da je Horvatinčić imao sinkopu'

Podsjećamo, Horvatinčić je optužen za izazivanje pomorske nesreće sredinom kolovoza 2011. godine kraj Primoštena. Tad je gliserom naletio na jedrilicu Santa Piacenza u kojoj su poginuli talijanski supružnici iz Padove, Francesco Salpietro i Marinela Patella Salpietro.   

Sutkinja Maja Šupe predsjedala je sudskim vijećem koje je Horvatinčića na prvom suđenju u studenom 2015. proglasilo krivim i osudilo na 20 mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine. Ovu presudu ukinuo je Županijski sud. Na ponovljenom suđenju vijeće, kojim je predsjedala sutkinja Šupe, oslobodilo je Horvatinčića prihvativši sinkopu, odnosno privremeni gubitak svijesti, kao razlog naleta glisera na jedrilicu.

Horvatinčić: 'Nosim psihičke i zdravstvene tragove nesreće...'
Horvatinčić: 'Nosim psihičke i zdravstvene tragove nesreće...'

Zlatni Rolex s briljantima ili kičasta kopija?

Tomislav Horvatinčić je, skromno, nosio zlatni Rolex Datejust s dijamantima vrijedan oko 30 tisuća dolara ili oko 200 tisuća kuna. Ako nije fejk. Inače, to je 30 prosječnih  hrvatskih plaća.  

 

R.I.P.  Manda Vučković, Nada Petrović, Francesco Salpietro, Marinelda Patella

Strah od krvi

Na pješačkom prijelazu 1980. pregazio je Mandu Vučković, koja je od zadobivenih ozljeda preminula, a kćer joj teško ozlijedio. Tad je pobjegao s mjesta nesreće pravdajući se da ga je strah krvi.
Prebrzo vozio
Na zagrebačkoj Aleji Bologne 1989. godine prebrzom vožnjom izazvao je prometnu nesreću u kojoj je poginula Nada Petrović iz Zagreba.
Treća prometna
Na Žumberačkom putu kraj Bregane 2015. godine ponovno je izazvao prometnu nesreću u kojoj je, nasreću, samo lakše ozlijeđena obitelj iz Svete Nedelje. Zbog toga je kažnjen samo prekršajno.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.